Cele mai citite
 


Program de prevenţie pentru sănătate şi securitate la locul de muncă finanţat din fonduri europene
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managementul timpului şi al emoţiilor, controlul îngrijirilor, management organizaţional şi legislaţia muncii sunt cursuri de care pot beneficia angajaţii, în cadrul unui unui program de prevenţie pentru sănătate şi securitate la locul de muncă finanţat din fonduri europene.
Beneficiind de o finanţare de aproape 200.000 Euro, proiectul şi-a propus ca obiectiv general să eficientizeze activitatea SC PULS Medica SRL în sensul creşterii protecţiei şi securităţii angajaţilor şi indirect a clienţilor.
Acest obiectiv este îndeplinit prin dezvoltarea competenţelor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a angajaţilor, prin creşterea nivelului de informare a acestora în domeniu, precum şi prin utilarea cu echipament performant şi complet în domeniul securităţi şi protecţiei sănătăţii.
Pentru a defini nevoile de informare şi de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a angajaţilor, într-o primă etapă, SC PULS Medica SRL a desfăşurat un studiu care a evaluat stresul la locul de muncă.
În baza acestuia, în următoarea etapă a proiectului, au fost desfăşurate o serie de cursuri care au urmărit să ofere angajaţilor soluţii practice pentru o mai bună gestionare a stresului şi a efectelor sale.
Astfel, prin implementarea proiectului, un număr de 146 angajaţi - medici, asistente, şoferi ai ambulanţelor, personalul administrativ şi din conducerea companiei - au beneficiat de cursuri de management al timpului, managementul stresului, management comportamental şi instruiri privind legislaţia în domeniul securităţii şi protecţiei sănătăţii la locul de muncă.
"Cursurile de managementul şi organizarea muncii, care includ şi managementului timpului, de genul celor derulate în acest proiect, ajuta în sensul că, psihologic, persoana poate fi învăţată să ''câştige timp'' prin modificarea vulnerabilităţii personale şi prin controlul îngrijorărilor. Adoptând un mod de gândire şi un comportament adecvat, putem obţine o creştere a randamentului muncii şi a puterii de concentrare, cu mai puţină presiune pusă asupra noastră. Sunt multe lucruri care sunt în controlul nostru şi pe care le putem modifica, astfel încât să 'câştigăm' timp şi să reducem stresul şi presiunea. Acest timp de instruiri sunt validate ştiinţific şi utilizate cu succes, în Programele pentru Asistenţa Angajaţilor, în companiile din  SUA, Marea Britanie şi Australia, unde legislaţia impune acest lucru' a precizat psihologul clinician Bogdana Bursuc, trainer în cadrul proiectului./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Proiect cu fonduri europene destinat femeilor considerate vulnerabile Asociaţia ProFamilia din Bistriţa a lansat, joi, un proiect cu fonduri europene destinat femeilor din grupurile considerate vulnerabile, prin intermediul căruia acestea vor primi consultanţă, vor beneficia de cursuri de formare profesională şi vor avea posibilitatea să îşi găsească un loc de muncă în...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Bacău: Prima clinică privată de stomatologie din judeţ realizată cu fonduri europene, inaugurată Prima clinică privată de stomatologie din Bacău realizată cu fonduri europene a fost luni deschisă în municipiul reşedinţă de judeţ.
Poşta Română demarează proiecte cu fonduri europene de circa 800.000 de euro, până la finalul anului 2016 Compania Naţională Poşta Română intenţionează să demareze, până la sfârşitul anului 2016, proiecte cu finanţare europeană estimate la aproximativ 800.000 de euro, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.
Iaşi: Operaţii gratuite pentru copiii cu malformaţii cardiace, în cadrul unui proiect de specializare a medicilor O sută de copii cu malformaţii cardiace vor fi operaţi gratuit la Iaşi, iar 75 de medici şi 160 de asistente din spitale ieşene vor fi specializaţi în cardiologie pediatrică, toate acestea fiind posibile în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...