Cele mai citite
 


Proiectul 'Ia-ţi tratamentul! Bucură-te de viaţă' a continuat la Piatra Neamţ
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) continuă proiectul ''Ia-ţi tratamentul! Bucură-te de viaţă!'', inaugurat în decembrie 2009, care are ca scop facilitarea comunicării dintre pacienţii seropozitivi, medici, psihologi şi asociaţii de profil.
Marţi, la Piatra Neamţ, a avut loc cea de-a XII-a întâlnire cu pacienţii, fiind prezente peste 50 de persoane seropozitive, medici infecţionişti, psihologi, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi şi ai autorităţilor locale implicate.
Temele abordate în cadrul întâlnirii au fost moderate de Iulian Petre, directorul executiv UNOPA şi au inclus tratamentul infecţiei HIV, accesul la tratament, creşterea calităţii vieţii, egalitatea de şanse, integrarea în comunitate, protecţia socială şi oportunităţile de angajare.
Întâlnirea de la Piatra Neamţ a fost organizată cu sprijinul Asociaţiei Alexiana Piatra Neamţ, partener local UNOPA şi al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţa Piatra Neamt.
În acest an, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Neamţ a alocat peste 6,6 milioane lei pentru tratamentul persoanelor seropozitive, în condiţiile în care costul lunar al medicaţiei pentru un singur pacient variază între 500 şi 2.500 de euro, în funcţie de gravitatea bolii.
Numărul persoanelor seropozitive din judeţul Neamţ este de 287, majoritatea având vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani. AGERPRES/ (AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: A fost numită noua echipă de conducere a Spitalului judeţean de urgenţă Consiliul de Administraţie al Spitalului judeţean de urgenţă din Piatra Neamţ a numit, miercuri, noua echipă managerială a unităţii sanitare.
Neamţ: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a înscris în PSD Chirurgul Alexandru Juncu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, s-a înscris în PSD şi va candida la alegerile locale pe lista pentru Consiliul Local.
Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, repus în funcţie de preşedintele CJ Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, dr. Ioan Lazăr, a fost repus în funcţie joi, prin ordin al preşedintelui Consiliului Judeţean, progresistul Culiţă Tărâţă, după ce cu o zi în urmă fusese demis de vicepreşedintele CJ, social-democrata Emilia Arcan.
Neamţ: Control administrativ la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la solicitarea prefectului Toată activitatea administrativă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ este supusă unei acţiuni de control demarată de instituţii ale statului la solicitarea prefectului George Lazăr.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a fost demis Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, doctorul Ioan Lazăr, a fost demis, miercuri, prin ordinul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Emilia Arcan.
EXCLUSIV Neamţ: Staţiunea balneo-climaterică Neguleşti va fi transformată în secţie externă a spitalului judeţean Pavilionul principal al staţiunii balneo-climaterice de la Neguleşti va deveni o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, urmând ca cele 70 de paturi să fie destinate persoanelor aflate în convalescenţă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ...