Cele mai citite
 


Propunerea care reglementează statutul profesional al medicului expert al asigurărilor sociale, adoptată de Senat
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorii au aprobat, luni, propunerea legislativă care reglementează statutul profesional al medicului expert al asigurărilor sociale.
Propunerea legislativă este iniţiată de senatorii Minerva Boitan, Emilian Frâncu, Vasile Mustăţea, Romeo Nicoară, Cornel Popa (PNL), de Laurenţiu Coca, Elena Mitrea (PSD), Tiberiu Gunthner (UDMR) şi de senatorii PDL Nicolae Dobre şi Ion Ruşeţ.
Senatorii au aprobat propunerea de lege cu 64 de voturi pentru, 46 de voturi împotrivă şi trei abţineri, iar raportul de admitere cu amendamente, întocmit de Comisia pentru muncă din Senat, a fost aprobat cu 62 de voturi pentru, 47 de voturi împotrivă şi şapte abţineri.
În expunerea de motive a textului de lege se precizează că modificarea legislaţiei privitoare la pensii, de invaliditate, la persoanele cu handicap şi a altor forme de protecţie socială 'creşte responsabilitatea medicului specialist în expertiză şi recuperarea capacităţii de muncă'.
'Pentru a fi bine pregătiţi şi informaţi, medicii experţi au nevoie de un acces continuu şi obligatoriu la literatura de specialitate, manifestări ştiinţifice sau alte forme de perfecţionare profesională. De asemenea, prin specificul muncii lor, medicii experţi, asemenea celorlalte categorii de medici sunt expuşi riscului efectelor contaminării cu diferiţi agenţi patogeni din contactul cu pacienţii. De aceea, pentru a le stabili drepturile şi obligaţiile ce decurg din practicarea profesiunii de medic expert este nevoie de o lege care să reglementeze statutul acestora', se arată în documentul citat.
Legea are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senatorii au decis revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului (sinteză) Plenul Senatului a constatat, miercuri, într-o şedinţă care a durat câteva minute, încetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi preşedinte al acestui for legislativ al lui Mircea Geoană, democrat-liberalul Petru Filip preluând interimar şefia Senatului până la votarea de către plen...
Senat: Persoanele cu handicap motor irecuperabil nu mai trebuie să se prezinte pentru reevaluare Persoanele cu handicap motor irecuperabil nu vor mai trebui să se prezinte la comisiile de evaluare, ca să li se confirme acest statut, au decis, luni, senatorii, adoptând un proiect legislativ aparţinând unui senator PSD şi trei senatori PDL.
Senat: Legea asistenţei sociale ar putea primi un vot lunea viitoare Senatorii au amânat pentru lunea viitoare luarea unei decizii cu privire la legea asistenţei sociale, iniţiată de Guvern.
Senat:Fapta de violenţă care implică pentru victimă îngrijiri medicale de cel mult 30 de zile, pedepsită cu închisoare Senatorii jurişti au întocmit, marţi, în unanimitate, un raport de admitere a propunerii legislative care modifică Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal în sensul că se pedepseşte cu închisoare, de la şase luni la cinci ani, fapta de violenţă care implică îngrijiri medicale "de cel mult 30 de zile"...
Cluj:Senatorul Alexandru Cordoş îşi exprimă dezacordul faţă de proiectul înfiinţării UMF în limba maghiară la Târgu-Mureş Senatorul PSD de Cluj Alexandru Cordoş, vicelider al grupului senatorilor social-democraţi şi secretar al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat, îşi exprimă dezacordul faţă de proiectul înfiinţării unei Universităţi de Medicină şi Farmacie (UMF) în limba maghiară la Târgu-Mureş...
S. Barbu: Procesul de reevaluare a persoanelor cu handicap, îngreunat şi de neunificarea criteriilor Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, marţi, în timpul şedinţei Comisiei pentru muncă din Senat, că procesul de reevaluare a încadrării persoanelor cu handicap este îngreunat şi de faptul că la ora actuală nu există o unificare a criteriilor, însă această unificare ar putea fi realizată în scurt...