Cele mai citite
 


PSD:Strategia Antidrog, departe de a-şi fi atins scopul; cadrul legislativ privind traficul de droguri trebuie revizuit
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
PSD susţine că Strategia Naţională Antidrog pentru perioada 2005-2012 este departe de a-şi fi atins scopul iar una dintre cauze o reprezintă perpetuarea unui cadru legislativ mult prea indulgent faţă de cei ce procură şi comercializează droguri de orice natură.
Într-un comunicat transmis marţi AGERPRES, social-democraţii consideră că este nevoie ca în perioada următoare cadrul legislativ privind traficul de droguri să fie revizuit.
''Departamentul de justiţie, politici legislative şi drepturi cetăţeneşti al PSD a examinat cu atenţie Raportul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), care evidenţiază o serie de grave fenomene în ceea ce priveşte evoluţia consumului şi traficurilor de droguri în România. (...) Considerăm că este nevoie ca, în perioada imediat următoare, să fie elaborat un cadru legislativ mai riguros şi mai strict, care să prevadă pedepse severe pentru cultivatorii şi traficanţii de droguri. Legislaţia românească în materie trebuie să fie în acord cu Strategia UE în materie. Numai în acest fel vom reuşi să limităm sfera de acţiune a traficanţilor de droguri şi să apărăm dreptul suprem al omului - dreptul la viaţă!'', subliniază sursa citată.
Potrivit datelor prezentate în Raportul ANA şi citate de PSD se constată o alarmantă creştere a consumului de droguri în totalul populaţiei cu vârsta între 15 şi 64 de ani: de la 1,7% în 2007 la 4,3% în 2010. Media de vârstă a consumatorilor de droguri care au cerut asistenţă medicală este de 31 de ani iar a celor care au solicitat tratament ambulatoriu este de 26 de ani. Bolile infecţioase asociate cu consumul de droguri înregistrează şi ele rate îngrijorătoare: hepatita B - 13,1% şi HIV - 4,1%. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MAI: Programe naţionale de prevenire privind consumul de droguri, implementate de ANA şi supuse dezbaterii publice Ministerul Afacerilor Interne supune marţi dezbaterii publice proiectul hotărârii Guvernului privind aprobarea Programului naţional de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri 2013 - 2016 şi cel privind aprobarea Programului de interes naţional de prevenire...
ANA: România va avea un sistem integrat de instituţii şi servicii publice care va asigura reducerea consumului de droguri Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a organizat, joi, o conferinţă de presă prilejuită de finalizarea proiectului ''Democraţie, Oraşe şi Droguri II'', implementat, în perioada mai 2008 - aprilie 2011, de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Forumul...
12.500 de persoane au fost testate pentru HIV, hepatită B şi C printr-un program derulat de Institutul 'Matei Balş' Un număr de 12.500 de persoane au fost testate gratuit pentru HIV, hepatită B şi hepatită C în cadrul unui program derulat de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", iar dintre acestea 7,6% au ieşit pozitiv la testul pentru hepatită B, 3,28% - la cel pentru hepatită C şi 0,4% pentru HIV...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
MAI: Proiect vizând externalizarea unor servicii destinate consumatorilor de droguri, în dezbatere publică Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) supune dezbaterii publice un proiect de act normativ care prevede că, în lipsa personalului Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) necesar pentru asigurarea serviciilor de administrare, asistenţă medicală, psihologică şi socială, serviciile respective pot fi ...
34.000 de persoane vor fi testate gratuit pentru HIV şi hepatita B şi C până în 2016 Un număr de 34.000 de persoane vor fi testate gratuit până în data de 30 aprilie 2016 pentru virusul hiv şi hepatitei B şi C, în cadrul unui proiect lansat joi la Institutul Naţional de Boli infecţioase "Matei Balş".