Cele mai citite
 


Raportul psihiatrilor asupra stării mentale a lui Breivik va fi predat instanţei la 29 noiembrie
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Psihiatrii experţi însărcinaţi să se pronunţe asupra responsabilităţii penale a lui Anders Behring Breivik, autor al atacurilor sângeroase de la 22 iulie din Norvegia, îşi vor preda raportul la 29 noiembrie, a anunţat marţi Tribunalul din Oslo, citat de AFP.
Cei doi psihiatri urmează să concluzioneze dacă extremistul în vârstă de 32 de ani se afla în deplinătatea facultăţilor mintale în momentul în care şi-a pus în aplicare planul, un element capital pentru a stabili dacă poate fi condamnat la o pedeapsă de închisoare sau dacă trebuie internat într-un spital psihiatric.

Sosind cu o lună de întârziere faţă de calendarul iniţial, la solicitarea celor doi experţi, raportul va fi predat la ora 09:00 /08:00 GMT/ Tribunalului din Oslo, iar Parchetul ar urma să prezinte conţinutul său în linii mari într-o conferinţă de presă la ora 13:00.

Aflat actualmente în detenţie provizorie într-o închisoare de înaltă securitate, Behring Breivik va fi judecat începând cu 16 aprilie 2012 într-un proces ce ar urma să dureze în jur de 10 săptămâni. Pedeapsa maximă prevăzută de legea norvegiană pentru astfel de cazuri este de 21 de ani de închisoare, însă Behring Breivik ar putea rămâne în spatele gratiilor atât timp cât va fi considerat periculos.

Declarând că se află într-o cruciadă împotriva 'invaziei musulmane' şi a multiculturalismului din Europa, Behring Breivik a recunoscut că este autorul atentatului cu bombă împotriva sediului guvernului norvegian la 22 iulie şi al atacului armat la scurt timp după aceea împotriva unei adunări de tineri laburişti pe Insula Utoeya, în apropiere de Oslo. Aceste două atacuri s-au soldat cu 77 de morţi, în esenţă tineri.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Persoanele cu boli mentale nu trebuie să-şi întrerupă tratamentul Medicina tratamentului în bolile mentale reprezintă cea mai importantă şi totodată cea mai dificilă parte din terapie întrucât mulţi pacienţi au tendinţa de a renunţa la tratament, a subliniat, miercuri, într-o conferinţă de presă dr. Radu Teodorescu de la Asociaţia Română de Psihiatrie Comunitară.
Afecţiunile mentale, o 'bombă cu ceas' pentru Uniunea Europeană (studiu) Afecţiunile mentale reprezintă o adevărată 'bombă cu ceas' pentru Europa, în condiţiile în care ele afectează aproximativ 165 milioane de europeni în fiecare an (38 la sută din întreaga populaţie a UE), relevă un studiu realizat de European Brain Council (EBC), prezentat marţi la Bruxelles.
OMS: Bilanţul epidemiei de holeră în RD Congo a depăşit 500 de morţi Epidemia de holeră din Republica Democrată Congo a afectat circa 18.000 de persone şi a făcut 517 morţi, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care pregăteşte lansarea unei campanii de vaccinare a 300.000 de persoane la Kinshasa, scrie AFP.
Anders Breivik nu era responsabil în momentul atacurilor - anunţă Parchetul în baza evaluării psihiatrice Experţii psihiatri însărcinaţi să se pronunţe asupra responsabilităţii penale a lui Anders Behring Breivik au ajuns la concluzia că autorul atacurilor de la 22 iulie din Norvegia era psihotic şi, deci, nu poate răspunde din punct de vedere penal, a anunţat marţi Parchetul norvegian, relatează AFP.
Experţi americani recomandă depistarea simptomelor de depresie la toţi adulţii din ţară Un grup de experţi independenţi din Statele Unite recomandă, într-un raport, depistarea depresiei la toţi adulţii din ţară şi în special la femeile gravide şi la cele care au născut recent.
În lume se nasc zilnic 7.200 de copii morţi, multe decese putând fi evitate În lume se nasc zilnic 7.200 de bebeluşi morţi, îndeosebi în ţările sărace, dar multe dintre decese ar putea fi evitate printr-o mai bună supraveghere a sarcinii, se arată într-o serie de studii publicate marţi şi preluate de AFP.