Cele mai citite
 


Stresul, obezitatea, cancerul şi infertilitatea se numără printre 'avantajele' vieţii la oraş
miercuri, 23 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Probleme cu greutatea, Diabetul, Depresia, Disfunctii sexuale - Infertilitate, Oncologie, Alergologie si Imunologie, Minte sanatoasa, Corp sanatos
 

În 1900, 14% din populaţia mondială locuiau la oraş. În prezent, această cifră se ridică la 50%, iar Naţiunile Unite prevăd că, în 2050, 70% dintre pământeni vor locui la oraş. Dacă oraşele au avantajul că oferă locuitorilor un confort sporit, o stare materială mai bună, hrană, posibilităţi de lucru şi de îngrijire medicală mai bune, traiul citadin poate reprezenta şi multe pericole pentru sănătate, scrie 7sur7.be.

Pentru că oraşele sunt tot mai populate, problemele se agravează. Studii recente arată că expunerea la poluarea industrială începe încă de la venirea pe lume. Poluanţii chimici duc la riscuri de obezitate, hiperactivitate, infertilitate, diabet şi cancer când bebeluşii se nasc la oraş, cu atât mai mult cu cât cei care vin pe lume la oraş tind să rămână toată viaţa în mediul urban.

Copiii de la oraş care nu petrec destul timp jucându-se afară au tendinţa să sufere de miopie şi să dezvolte astm sau alergii. Stresul permanent produce mai multe boli mentale la tineri. Nivelul depresiilor, schizofreniei, bipolarităţii şi crizelor de angoasă este mai ridicat la oraş decât la ţară. Experţii au lansat o teorie, numită 'biofilie', potrivit căreia omul ar deveni mai anxios când este lipsit de spaţiu verde.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul ginecologic - factorii de risc Domnul dr. Cem Iyibozkurt din cadrul Liv Hospital Istanbul, vine în atenţia doamnelor cu informaţii despre tipurile de cancer genital pe care îl pot avea, dar şi care sunt factorii care produc aceste tipuri de cancer.
Obezitatea măreşte cu peste 80% riscurile de cancer ovarian la femeile în vârstă În cazul femeilor în vârstă, obezitatea are efectul creşterii cu 80% a riscurilor de îmbolnăvire de cancer ovarian, comparativ cu femeile care nu sunt supraponderale, conform unui studiu realizat pe un eşantion format din femei cu vârsta cuprinsă între 50 şi 71 de ani, informează cotidianul britanic...
Probleme de fertilitate – stil de viata Milioane de oameni sunt afectati de infertilitate, iar cauzele pot fi multiple. Un cuplu din zece are nevoie de peste un an pentru a concepe un copil, unul din douazeci de peste doi ani si unul din sase recurge la ajutorul medicului pentru infertilitate. Insa multe cupluri ar putea concepe fara...
OBEZITATEA Obezitatea este o efectiune cronica, determinata de excesul de tesut adipos total al organismului si apare atunci cand indicele de masa corporeala(IMC) depaseste 30kg/m2.
Gorj: Peste 850 de persoane au fost diagnosticate cu cancer pe parcursul anului 2014 Peste 850 de persoane din judeţ au fost diagnosticate, pe parcursul anului trecut, cu diferite forme de cancer, cea mai mare incidenţă fiind în rândul celui colorectal, a declarat marţi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Hrana pentru longevitate De multe ori auzim sau citim despre persoane care au depăşit vârsta de 100 de ani, ne minunăm şi ne gândim cum au reuşit acei oameni să ajungă la această vârstă.