Cele mai citite
 


Bacău : Un număr de peste 2.600 de pacienţi diagnosticaţi în decurs ultimelor zece zile cu boli respiratorii
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul băcăuanilor care au ajuns în decursul ultimelor zece zile la medic, acuzând afecţiuni respiratorii este de peste 2600, din care mai bine de jumătate copii, se arată într-o statistică dată publicităţii miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău.
Potrivit datelor furnizate de DSP, 2169 persoane au fost diagnosticate cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, iar alte 498 cu pneumonii şi bronhopneumonii.
Spre deosebire de alte intervale raportate anterior, se constată o creştere a numărului de cazuri în rândul copiilor de vârstă şcolară, 6-14 ani, menţinându-se, însă, ridicat şi numărul pacienţilor din categoria de vârstă 0-1 an.
De asemenea, se manifestă o tendinţă de creştere a cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare la persoanele având peste 65 de ani.
'Numărul internărilor, comparativ cu acela al diagnosticărilor cu afecţiuni respiratorii, se menţine, însă, constant şi este relativ scăzut. În intervalul 14 - 23 noiembrie, din totalul de pacienţi, doar 188 au necesitat spitalizare de lungă durată', a declarat pentru AGERPES, Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt DSP Bacău.
Autorităţile sanitare fac apel la 'respectarea de către populaţie, cu stricteţe, a normelor de igienă personală şi alimentară şi prezentarea, de urgenţă, la medicul de familie în caz de simptome precum tuse, febra, greaţă, stare generala de rău'.
În Bacău, pentru o prima etapă de vaccinare gratuită cu ser antigripal a populaţiei aflată la risc, s-au primit, la începutul lunii noiembrie, de la Institutul Cantacuzino Bucureşti, 6.400 de doze, mai bine de 4.000 dintre acestea fiind deja administrate, iar 500 rămânând în custodia DSP Bacău pentru cazuri de urgenţă.
'A fost un aflux la cabinetele medicilor de familie dat fiind precedentul de anul trecut când s-a înregistrat un mare număr de bolnavi de gripă. Imunizarea continuă, aşteptându-se şi următoarea tranşă de vaccin', a spus Anda Dumitrescu.
Potrivit acesteia, necesarul pentru judeţul Bacău este de 90.000 de doze.
Persoanele cu afecţiuni cronice - boli pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm, obezitate - au prioritate la efectuarea vaccinului, precum şi femeile însărcinate, persoanele având vârsta de peste 65 de ani, adulţii si copiii din instituţiile de protecţie socială. AGERPRES/(AS-Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: O primă tranşă de vaccin antigripal, de 3.730 de doze, a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău a primit o primă tranşă de vaccin antigripal, dozele urmând a fi distribuite, începând de săptămâna viitoare, către medicii de familie, spitale şi instituţiile de ocrotire a persoanelor cu dizabilităţi.
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Olt: Cinci noi cazuri de gripă au fost confirmate; unul dintre pacienţi era vaccinat antigripal Diagnosticul de gripă a fost confirmat luni pentru cinci pacienţi din judeţul Olt care s-au prezentat săptămâna trecută la medic având febră, tuse, dificultăţi în respiraţie, stare generală alterată, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Vaslui: Prima tranşă de vaccin antigripal, insuficientă pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire Prima tranşă de vaccin antigripal care va ajunge zilele următoare în judeţul Vaslui este insuficientă pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a solicitat un număr de 60.125 de doze de vaccin şi a primit, la o primă repartiţie, 3.750 de doze de vaccin...
Bacău: Creşte numărul persoanelor diagnosticate cu viroze, pneumonii şi bronhopneumonii Un număr de 1.718 băcăuani au fost diagnosticaţi, în ultimele şapte zile, cu viroze, pneumonii sau bronhopneumonii, datele sintetizate la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului indicând o creştere de circa 8% faţă de finalul săptămânii trecute.