Cele mai citite
 


Brăila: Un singur centru de permanenţă în tot judeţul
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un singur centru de permanenţă medicală funcţionează, în prezent, în tot judeţul Brăila, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) face demersuri pentru înfiinţarea a încă şapte astfel de centre, ca structuri tampon între medicii de familie şi Unitatea de Primiri Urgenţe.
Directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină, a explicat miercuri, în cadrul şedinţei Comitetului consultativ de dialog civic, că instituţia are în plan înfiinţarea a două centre de permanenţă în municipiul Brăila şi câte unul în localităţile Tufeşti, Şuteşti, Ianca, Dudeş şi Făurei.
''La propunerile DSP, au răspuns afirmativ consiliile locale din Şuteşti, Tufeşti şi Ianca, hotărâri de consiliu care au fost transmise Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Brăila, pentru a da acordul prealabil înfiinţării centrelor'', a declarat Ciochină.
Singurul centru de permanenţă medicală din judeţ, situat la Însurăţei, a fost înfiinţat în 2003, iar de la începutul acestui an, aici au fost consultaţi 4.126 de bolnavi, dintre care 1.126 neasiguraţi.
La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat Ordonanţa nr.7/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2004, privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale prin centrele de permanenţă.
Centrele de permanenţă sunt obligate să asigure continuitatea asistenţei medicale primare de luni până vineri, între orele 15,00 - 8,00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se va efectua în intervalul 8,00 - 8,00 a doua zi. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Un centru de permanenţă medicală va fi înfiinţat în municipiul Tulcea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea intenţionează ca în acest an să dea în folosinţă în municipiul Tulcea un prim centru de permanenţă care va degreva activitatea medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU).
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Tulcea: DSP şi medicii de familie doresc dotare similară pentru centrele de permanenţă din judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea şi medicii de familie doresc ca toate centrele de permanenţă din judeţ să aibă dotare similară, iar în acest sens instituţia tulceană va adresa o solicitare ministerului de resort.
Suceava: S-a înfiinţat al patrulea Centru de permanenţă medicală în judeţ, la Paltinu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a înfiinţat Centrul de permanenţă "Obcinele Bucovinei'', ce va activa, începând de la 1 octombrie, în localitatea Paltinu, fiind al patrulea astfel de centru din judeţ.