Cele mai citite
 


Buzău: Focar de scarlatină depistat la un centru şcolar
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru copii cu vârste între 8 şi 12 ani din Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Buzău se află internaţi la Spitalul de boli infecţioase, fiind diagnosticaţi cu scarlatină.
'Sunt patru cazuri cu forme de boală medie, deocamdată nu se poate vorbi de o epidemie, toate cele 134 de persoane, elevi, personal didactic şi nedidactic, de la centrul şcolar au intrat sub triaj epidemiologic, deocamdată nu a mai apărut nici o suspiciune, iar copiii vor sta câteva zile în spital pentru a primi îngrijiri medicale', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al DSP Buzău, Mihaela Voineagu.
Potrivit sursei citate, primul caz a fost semnalat încă din data de 15 noiembrie, când un copil a început să facă febră şi i-a apărut o erupţie cutanată în zona gâtului. Ulterior, alţi trei copii au prezentat aceleaşi simptome, iar medicii de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău au luat măsuri de izolare a cazurilor confirmate şi au efectuat o dezinfecţie aerogenă a tuturor spaţiilor centrului.
Totodată, cadrele medicale ale instituţiei sub supravegherea specialiştilor de la DSP vor efectua triaje epidemiologice zilnice a elevilor şi personalului didactic şi nedidactic din instituţia de învăţământ amintită. AGERPRES/(A-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Focar de gripă A/N1H1 la o şcoală ajutătoare Buzău, 18 ian /Agerpres/ - Cursurile au fost suspendate, luni, la o şcoală ajutătoare din Buzău, din cauza infectării mai multor copii cu virusul A/H1N1.
Buzău: Focar de viroze respiratorii la Spitalul de la Săpoca Un număr de 16 pacienţi de la secţia Ojasca a Spitalului de Boli Psihice şi Măsuri de Siguranţă Săpoca au fost izolaţi şi primesc tratament de specialitate în urma apariţiei unui focar de viroze respiratorii.
Buzău: 9 elevi de la şcoala Gura Teghii, duşi la spital cu suspiciune de intoxicare Nouă elevi de la şcoala gimnazială Gura Teghii au fost transportaţi, miercuri, la Spitalul orăşenesc Nehoiu, şase dintre ei acuzând o intoxicare după ce un coleg ar fi pulverizat în clasă un spray, iar alţi trei sunt suspecţi de toxiinfecţie alimentară acuzând dureri abdominale.
Covasna: Focar de scarlatină la o grădiniţă din Sfântu Gheorghe; a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a convocat, miercuri, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în urma depistării unui focar de scarlatină la o grădiniţă din municipiul Sfântu Gheorghe.
Buzău: Focar de rujeolă într-o comunitate de romi Trei persoane dintr-o comunitate de romi din muncipiul Buzău dintre care un bebeluş de şapte luni au fost internate cu rujeolă la Spitalul de boli infecţioase din localitate.
Buzău:Primul centru medical de permanenţă în mediul rural Direcţia de Sănătate Publică Buzău cu sprijinul autorităţilor locale a deschis în localitatea Verneşti un centru medical de permanenţă care deserveşte peste 5000 de persoane.