Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Colaborare între medici români şi sârbi, prin intermediul Telemedicinei
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii din Reşiţa şi cei de la Spitalul Vârşeţ din Serbia vor putea colabora prin intermediul Telemedicinei şi vor putea pune diagnostice precise, chiar şi pentru cele mai complicate cazuri, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Dumitru Secăşan.
Proiectul transfrontalier desfăşurat între cei doi parteneri, în premieră pe ţară, ''Dezvoltarea reţelei de teleconsultare şi telediagnostic'', vizează realizarea unei reţele performante de comunicare a anumitor date între Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa şi Spitalul din Vârşeţ şi Centrul Medical din Zilişte.
Finanţat prin Programul IPA de cooperare transfrontalieră, proiectul a obţinut aproape 1,5 milioane de euro.
Totodată, Dumitru Secăşan a afirmat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost deja adusă şi instalată aparatura necesară desfăşurării teleconsultaţiilor, dar şi alte echipamente, printre care un laparoscop, histeroscop, microscop pentru anatomia patologică şi un ecograf intraoperator, în valoare totală de peste 500.000 euro.
Acesta a arătat că Telemedicina este o modalitate sigură de comunicare între cadrele medicale, prin care se respectă dreptul la confidenţialitate.
La acest sistem vor fi conectate, ulterior, şi celelalte spitale din Caraş-Severin, şi anume cele din Oraviţa, Oţelu Roşu, Caransebeş şi Moldova Nouă.
Proiectul ''Dezvoltarea reţelei de teleconsultare şi telediagnostic'' se va finaliza la începutul anului viitor. Până atunci, însă, medicii din spitalele partenere vor participa la diferite workshop-uri, la care specialiştii care au instalat sistemul îi vor instrui cum să-l folosească. AGERPRES - FOTO PE FLUX/ (AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: O nouă acţiune de donare de echipamente medicale din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii' Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Spitalul Municipal din Caransebeş au primit, joi, din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii', aparatură medicală în valoare de 27.000 euro, în urma campaniilor de strângere de fonduri organizate la nivel naţional.
Caraş-Severin: Dotări pentru Spitalul Judeţean Reşiţa, prin programe transfrontaliere şi cu ajutorul MS Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost dotat cu mai multe echipamente performante, iar investiţiile în aparatură vor continua până la finalul anului, cu ajutorul programelor transfrontaliere, dar şi printr-un program al Ministerului Sănătăţii.
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean din Reşiţa va avea, din noiembrie, un nou computer tomograf Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va beneficia din noiembrie de un computer tomograf de ultimă generaţie, achiziţionat cu ajutorul proiectului european 'Sănătate fără Frontiere', derulat împreună cu Spitalul General din Pojarevaţ - Serbia, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Dumitru Secăşan...
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean din Reşiţa va fi dotat cu un computer tomograf ultramodern Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va avea un computer tomograf de ultimă generaţie, datorită unui proiect derulat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Serbia.
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va achiziţiona un computer tomograf performant, de 800.000 de euro Proiectul transfrontalier "Sănătate fără frontiere", derulat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, împreună cu Spitalul General din Pojarevaţ (Serbia) se apropie de final, la jumătatea lunii urmând să se încheie procedura de licitaţie pentru achiziţionarea unui computer tomograf performant, de...
Caraş-Severin: Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă a primit mobilier şi aparatură medicală Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa beneficiază de mobilier nou şi două injectomate noi pentru tratamentul copiilor, donate de Clubul Lions Onix Reşiţa.