Cele mai citite
 


Iaşi: Cea de-a VI-a Conferinţă Naţională de Scleroză Multiplă
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

Aproximativ 200 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi, începând de joi, la Iaşi,să participe la cea de-a VI-a Conferinţă Naţională de Scleroză Multiplă, a declarat miercuri, prof.univ.dr. Cristian Dinu Popescu, preşedintele Clinicii de Neurologie din cadrul Spitalului de Recuperare.

Potrivit sursei citate, joi şi vineri, la Iaşi, sunt aşteptaţi să sosească specialişti în neurologie pentru a discuta despre diagnosticul şi, mai ales, despre 'capcanele' de diagnostic în scleroza multiplă. De asemenea, vor fi susţinute conferinţe privind tratamentul actual şi de perspectivă în cazul acestor afecţiuni, vor fi prezentate rapoarte de analiză a activităţii centrelor de tratament a sclerozei multiple din România.


Prof. univ. Cristian Dinu Popescu a spus, de asemenea, că, în curând, bolnavii de scleroză multiplă vor avea posibilitatea de a renunţa la tratamentul injectabil în favoarea terapiilor pe cale orală, variantă mai costisitoare dar mai uşor de suportat.


'Tratamentul pe cale orală este mult mai facil, mai uşor de administrat. Această temă este de interes atât pentru pacienţi cât şi pentru medicii care tratează scleroza multiplă', a explicat prof. Popescu.


Totodată, în cadrul evenimentului, vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Centrului de terapie a sclerozei multiple la copii din cadrul Clinicii de Neurologie Pediatrică a Spitalului Alexandru Obregia din capitală. AGERPRES/(A-Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Ovidiu Băjenaru: Scleroza în plăci, o problemă de sănătate publică Prof. dr. Ovidiu Băjenaru, preşedintele Societăţii de Neurologie din România, a reliefat miercuri, cu prilejul marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Scleroză Multiplă (în plăci), că afecţiunea este cea mai invalidantă boală a adultului tânăr şi de aceea constituie o problemă de sănătate publică...
Mureş: Seminar naţional despre Modalităţile de îmbunătăţire a vieţii bolnavilor de scleroză multiplă Modalităţile de îmbunătăţire a vieţii persoanei afectate de scleroză multiplă şi calităţii serviciilor adresate pacientului afectat de această boală sunt temele centrale la a 15-a ediţie a Seminarului National de Scleroză Multiplă 2016, care debutează vineri, la Târgu Mureş.
Băjenaru (SRN): 500 de persoane cu scleroză multiplă sunt pe lista de aşteptare pentru tratament Preşedintele de onoare al Societăţii Române de NEUROLOGIE (SRN), profesor dr. Ovidiu Băjenaru, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că în prezent se află pe lista de aşteptare pentru TRATAMENT aproximativ 500 de persoane cu scleroză multiplă.
Tinerii cu scleroză multiplă şi boli rare nu mai au medicamente 'Bolnavii cu scleroză multiplă nu au primit medicamente în luna aprilie', a declarat, joi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Societăţii de Scleroză Multiplă din România, Dragoş Zaharia, în cadrul unei mese rotunde cu tema 'Scleroza multiplă şi boli rare', manifestare la care au participat doar reprezentantul...
O noua speranta pentru pacientii cu scleroza multipla: Cercetatorii de la Roche au inregistrat progrese majore cu o noua molecula destinata tratamentului sclerozei multiple recurent - remisiva Roche a anuntat recent rezultatele spectaculoase ale unui studiu clinic cu un nou medicament destinat tratamentului sclerozei multiple recurent-remisiva (SMRR), cea mai comuna(1) forma a sclerozei multiple. Utilizarea acestui nou medicament a dus la o reducere inalt semnificativa a activitatii bolii...
Alba: Bolnavii de scleroză multiplă neînscrişi în programul naţional de sănătate apelează la tratamente naturiste Doar o mică parte dintre bolnavii de scleroză multiplă din judeţul Alba sunt înscrişi în programul naţional de sănătate, selecţia făcându-se după mai multe criterii, fiind 'avantajaţi' tinerii, pe motiv că aceştia au şanse mai mari de supravieţuire, a arătat, miercuri, preşedintele Asociaţiei SM Speromax...