Cele mai citite
 


Iaşi: CJAS a alocat bani pentru tratamentul bolnavilor cu HIV/SIDA
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi a alocat banii necesari tratamentelor pacienţilor cu HIV/SIDA până la sfârşitul anului, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, prof.univ.dr Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva.
Conform sursei citate, unitatea medicală, unde ajung pacienţi cu HIV/SIDA din toate judeţele Moldovei, a primit o finanţare de 780.000 lei.
Banii sunt suficienţi doar pentru a asigura pentru încă o lună tratamentul celor infectaţi cu HIV/SIDA.
''Este singurul centru din Moldova. În evidenţa spitalului sunt 258 de persoane numai din judeţul Iaşi. Aceştia sunt sub tratament. În ceea ce priveşte problemele cu tratamentul acestea se cam rezolvă de la o lună la alta. Asta pentru că ni se dau bani lunar'', a declarat presei prof.univ.dr Carmen Dorobăţ.
Potrivit statisticilor spitalului, în zona de nord-est a României sunt 1.346 de persoane cu HIV/SIDA, cu 100 mai multe decât anul trecut, 258 dintre acestea fiind din judeţul Iaşi. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: CJAS verifică medicii dacă au plecat sau nu la muncă în străinătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi a început un control în spitalele din judeţ pentru a vedea câţi medici au plecat la muncă în străinătate.
Brăila: CJAS poate finanţare lunar doar 15 servicii medicale la domiciliu, deşi cererile sunt peste 70 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila poate asigura lunar finanţare doar pentru 15 servicii medicale la domiciliu, deşi sunt peste 70 de astfel de cereri, potrivit informaţiilor furnizate miercuri de dr. Camelia Nedelcu, preşedinte-director general al CJAS.
Iaşi: Peste 500 de carduri de sănătate vor fi distribuite celor care au nevoie de dializă Peste 500 de carduri de sănătate vor fi distribuite de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi, în perioada 18-37 iulie, asiguraţilor incluşi în programul naţional de dializă.
Iaşi: A crescut numărul celor care apelează anual la formularul de sănătate E 112 Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi, Robert Dâncă, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul beneficiarilor formularului de tratament în străinătate E 112 creşte de la an la an, cele mai solicitate clinici fiind din Germania şi Austria.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Iaşi: Asociaţia bolnavilor cu afecţiuni hepatice ar putea acţiona în instanţă CJAS Reprezentanţii filialei ieşene a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) intenţionează să acţioneze în instanţă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi pentru îngrădirea dreptului la viaţă a celor 500 de persoane diagnosticate cu hepatită cronică, ce aşteaptă de...