Cele mai citite
 


Iaşi: Medicii atrag atenţia asupra creşterii numărului cazurilor de rujeolă
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de rujeolă a crescut considerabil în ultima perioadă, au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi.
Prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, managerul unităţii medicale, a afirmat că spre deosebire de anul trecut, când la spital a fost diagnosticat un caz de rujeolă, din luna septembrie au fost depistate 35 de astfel de cazuri, din care patru la adulţi.
În cea mai gravă situaţie s-a aflat un adult care a fost diagnosticat cu encefalită, în prezent starea acestuia fiind favorabilă. De asemenea, 13 din cele 35 de cazuri provin din localitatea Dancu, o suburbie a Iaşiului.
Potrivit sursei citate, cei diagnosticaţi cu rujeolă sunt persoane de etnie romă, cu vârste între 7 luni şi 21 de ani, care nu au fost vaccinate.
''Rujeola netratată poate duce la encefalită, pneumonii, bronhopneumonii şi poate avea consecinţe grave. Astfel, panecefalita acută sclerozantă duce întotdeauna la deces. Astfel de complicaţii pot apărea la mai mulţi ani de la apariţia rujeolei. Ultimul caz de acest gen a fost în urmă cu doi ani'', a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase.
La rândul său, medicul Irina Teodorescu susţine că nu a mai fost observată o creştere aşa de mare a numărului cazurilor de rujeolă din anul 2006.
''În anul 2005 erau 18 cazuri, în 2008 au fost 54, apoi a urmat o perioadă mai liniştită. În anul 2010 a fost un singur caz de import, la un sugar care a fost cu mama lui în Grecia şi nu a fost vaccinat. În România sunt 3.000 de cazuri de rujeolă'', a mai spus medicul. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Suceava: Creştere a numărului cazurilor de rujeolă în judeţ comparativ cu anul trecut Numărul cazurilor de rujeolă înregistrat în 2016 în judeţul Suceava a crescut faţă de anul precedent, dar este mai mic în comparaţie cu cel din 2012, când a fost o epidemie de rujeolă, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Cătălina Zorescu.
Iaşi: Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase, cercetată pentru corupţie, numită şef de secţie Medicul Daniela Ancuţa Leca a fost numit manager interimar al Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi, în timp ce fostul manager, Carmen Dorobăţ, care este cercetată penal pentru fapte de corupţie, a fost numită şef de secţie.
Numărul cazurilor de diabetul zaharat de tip 2 în creştere Educaţia continuă a pacienţilor cu diabet zaharat reprezintă singura soluţie pentru a asigura succesul terapiei şi controlul evoluţiei acestei afecţiuni pe termen lung, au evidenţiat specialiştii diabetologi cu prilejul Congresului Naţional de Diabet de la Sibiu.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Iaşi: Un botoşănean a murit din cauza leptospirozei Un bărbat care lucra la o firmă piscicolă din judeţul Botoşani a murit la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' din Iaşi, cel mai probabil din cauza leptospirozei.