Cele mai citite
 


M Beuran: Chirurgia minim invazivă laparoscopică cu suport robotic trebuie susţinută
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Chirurgia minim invazivă, laparoscopică cu suport robotic trebuie susţinută, a declarat prof. dr. Mircea Beuran, preşedintele Asociaţiei Române de Chirurgie Endoscopică, cu prilejul deschiderii Congresului asociaţiei.
Potrivit prof. Beuran, chirurgia laparoscopică se utilizează în România, în proporţie de 20% - 95%, în funcţie de centru, pentru colecist, în cea mai mare măsură, pentru stomac, colon, rect, pancreatite acute, în traumatologie pentru bolnavii stabili hemodinamic, dar şi pentru apendic, hernie şi eventraţii.
"Splina, care se scotea în procent de 100%, prin aceste noi tehnici nu se mai scoate în proproţie de 60%, în 30% din cazuri splină se reimplantează şi numai în 10% din cazuri se scoate. Astfel se conservă funcţia acesteia, oamenii fără splină trăiesc mai puţin, în plus acesta este organul de conversie al vaccinurilor" a evidenţiat prof. dr. Beuran.
În perioada 23 - 26 noiembrie se desfăşoară la Bucureşti al VI-lea Congres Naţional al Asociaţiei Române de Chirurgie Endoscopică, Simpozionul de Chirurgie Minim-invaziva în Ginecologie, al III-lea Simpozion Naţional de Chirurgie Bariatrica şi Metabolică.
"Evenimentele ARCE 2011 au reuşit să reunească, în premieră, specialişti din 15 arii medicale: de la chirurgie la ginecologie, de la urologie la pediatrie şi ORL. Numitorul comun al tuturor acestor specialităţi este reprezentat de endoscop, instrument şi simbol al chirurgiei minim-invazive, iar întâlnirea lor la Bucureşti are ca scop schimbul de experienţa şi cooperarea în vederea creşterii şanselor de supravieţuire şi a îmbunătăţirii calităţii vieţii pacienţilor. În fiecare specialitate a ajuns să se efectueze un număr important de intervenţii chirurgicale, iar manevrarea endoscopului a dus la realizări ce se doresc a fi cunoscute la nivel naţional, astfel încât cetăţenii să cunoască avantajele acestui tip de
abord (tratamentul conservator al unor organe, timpul mai scurt de spitalizare), dar mai ales să fie conştienţi de progresele făcute şi de multitudinea de proceduri minim-invazive ce pot fi efectuate şi în ţara noastră" a subliniat prof. dr. Mircea Beuran.
Manifestările din acest an îşi propun să aducă la cunoştinţa cetăţenilor progresele făcute la nivel medical în România în domeniul chirurgiei endoscopice, alături de multitudinea formelor de "abord endoscopic" ce înlocuiesc chirurgia clasică şi care pot fi efectuate şi în ţara noastră, şi care au ca numitor comun: creşterea performanţei actului diagnostic şi terapeutic cu sprijinul celor mai moderne tehnologii medicale, computerizate, video-asistate sau robotice.
În cadrul ediţiei din acest an a evenimentelor ARCE vor fi transmisii live ce vor fi realizate din sălile de operaţii din Bucureşti şi Graz (Austria) direct în sălile de conferinţă din cadrul Willbrook Platinum Business & Convention Center şi care vor constitui un important instrument de instruire pentru participanţi.
Peste 130 de invitaţi speciali, personalităţi renumite pe plan naţional şi internaţional, vor fi prezenţi la ARCE 2011, dintre care aproximativ 20 de reprezentanţi ai societăţilor medicale de profil din Bulgaria, Grecia, Serbia, Turcia, Ungaria, Moldova.
Prof. dr. Traian Pătraşcu, preşedintele congresului a subliniat că "evenimentele ştiinţifice reprezintă un prilej deosebit de important pentru reprezentanţii celor 15 specialităţi reunite de a-.şi face cunoscute progresele şi de a stabili punţi de colaborare interdisciplinară".
Participanţii la ARCE 2011 vor avea ocazia să asiste, în direct, la operaţii efectuate la Bucureşti şi Graz (Austria) şi transmise live în sălile de conferinţa, precum şi de a audia prezentările celor peste 130 de specialişti de renume".
Printre cei mai importanţi chirurgi prezenţi la Bucureşti pe perioada evenimentelor ARCE 2011 se numără personalităţi ca Sir prof. dr. Alfred Cuschieri (Marea Britanie), părintele chirurgiei endoscopice moderne, prof. dr. Steven Palter (SUA), pionier al chirurgiei minim-invazive în chirurgie şi specialist în endoscopie şi tratamentul infertilităţii, prof. dr. Roberto Bergamaschi (SUA), recunoscut la nivel mondial pentru expertiza în domeniul chirurgiei laparoscopice pentru afecţiunile colorectale, prof. dr. Enric Laporte (Spania), preşedinte al Society for Medical Innovation and Technology şi alţii. /AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Progresele chirurgiei endoscopice in Romania sunt prezentate la Bucuresti, in cadrul evenimentelor ARCE 2011 Evenimentele ARCE 2011 (Al VI-lea Congres National al Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica, Simpozionul de Chirurgie Minim-invaziva in Ginecologie, Al III-lea Simpozion Naţional de Chirurgie Bariatrica si Metabolica) se desfasoara in perioada 23 - 26 noiembrie 2011 la Willbrook Platinum Business...
Evenimentele ARCE 2011 organizate la Willbrook Convention Center s-au incheiat In perioada 23 - 26 noiembrie 2011, au avut loc evenimentele ARCE 2011: Al VI-lea Congres National al Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica, Simpozionul de Chirurgie Minim-invaziva in Ginecologie, Al III-lea Simpozion National de Chirurgie Bariatrica organizate intr-o locatie de exceptie - Willbrook...
Asociatia Romana de Chirurgie Endoscopica (ARCE) 2011 In perioada 24 - 26 noiembrie 2011 la Willbrook Platinum Business & Convention Center, Bucureşti, au loc evenimentele ARCE 2011: Al VI-lea Congres National al Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica Simpozionul de Chirurgie Minim-invaziva in Ginecologie A III-lea Simpozion National de...
Operaţii laparoscopice de chirurgia obezităţii transmise în direct din România la Congresul de Chirurgie Digestivă de la Roma Dr. Cătălin Copăescu, şef Departament Chirurgie Generală Delta Hospital, Medic Primar Chirurg acreditat în chirurgie laparoscopică şi chirurgie bariatrică, a fost invitat să efectueze operaţii transmise în direct, în cadrul celui de-al 22-lea Congres de chirurgie a aparatului digestiv, eveniment care...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Dr Lobonţiu: Spitalele din România au dotări similare cu cele din Franţa, în chirurgia endoscopică Spitalele din România au aceleaşi dotări cu cele din Franţa în ceea ce priveşte chirurgia endoscopică şi robotică, medicii au aceeaşi pregătire, iar frontierele medicale au dispărut şi pacienţii se pot trata unde cred că le este mai bine, a spus, joi, cu prilejul Congresului Naţional al Asociaţiei Române...