Cele mai citite
 


NICE recomandă eficientizare în sănătate
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Recomandările specialiştilor NICE International (National Institute for Health and Clinical Excellence) din Anglia se concentrează pe eficientizarea proceselor din sistemul de sănătate, se arată într-un comunicat de presă al
Alianţei pentru Sănătate din România (APSR) dat publicităţii miercuri.
Reprezentanţii APSR au avut o întâlnire cu cu specialiştii NICE în care s-au discutat problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate prin prisma experienţelor şi realităţilor pacienţilor şi specialiştilor.
NICE International este o autoritate specială de sănătate, originară din Anglia, fiind organizaţia contractată de Guvernul României şi recomandată de Banca Mondială pentru a acorda consultanţă în ceea ce priveşte realizarea pachetelor de servicii de sănătate din România.
În cadrul întâlnirii, specialiştii NICE au explicat că rolul lor nu este să facă pachetul minimal de servicii şi ghidurile clinice, ci să eficientizeze procesele medicale în limitele bugetelor asumate politic de Guvernul României. Astfel, ei vor încerca să identifice mecanismele de eficientizare a sistemului de sănătate şi vor veni cu o listă negativă de servicii şi produse medicale iar banii salvaţi în urma acestui proces se vor duce tot în sănătate.
Reprezentanţii APSR şi-au manifestat disponibilitatea de a veni cu propuneri argumentate din experienţă pentru elaborarea pachetelor de servicii adaptate nevoilor reale ale pacienţilor.
Ei consideră absolut necesară publicarea formei finale a raportului specialiştilor NICE pentru ca autorităţile să nu justifice ulterior deciziile politice cu privire la pachetele de servicii de sănătate cu menţionarea recomandărilor specialiştilor NICE.
"Alianţa pentru Sănătate din România în calitate de reprezentant al principalelor categorii de participanţi - pacienţi şi furnizori de servicii medicale - din cadrul sistemului de sănătate, a fost constituită tocmai din necesitatea realizării şi implementării unor măsuri pentru atenuarea degradării progresive a sistemului de sănătate din România, motiv pentru care ne implicăm activ şi dorim să sprijinim autorităţile în realizarea legilor şi normelor privind domeniul sănătăţii", a spus Cristian Hotoboc, preşedintele Asociaţiei.
AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Banca Mondială va aproba un credit de 250 milioane de euro pentru sistemul de sănătate din România Boardul Băncii Mondiale va aproba, probabil vineri, un credit de 250 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sistemului de sănătate din România, a declarat miercuri pentru Bloomberg managerul de ţară pentru România al Băncii Mondiale, Elisabetta Capannelli.
INTERVIU Cristian Buşoi: Populaţia trebuie să primească garanţia că bugetul CNAS este cheltuit corect La împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, preşedintele acesteia, medicul Cristian Buşoi, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că instituţia pe care o conduce a avut, de-a lungul timpului, o contribuţie benefică pentru sistemul sanitar din România şi a jucat...
Cristian Buşoi: Sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile Europarlamentarul Cristian Buşoi susţine că sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile, iar cea mai pregnantă problemă dezbătută la nivel european este cea a respectării drepturilor pacienţilor români.
MedLife şi Regina Maria: Asigurările voluntare de sănătate comportă riscuri din perspectiva lipsei deductibilităţii fiscale Sistemul Medical MedLife şi Reţeaua de sănătate Regina Maria, primii doi cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, îşi exprimă îngrijorarea în ceea ce priveşte 'tratamentul fiscal aplicabil asigurărilor voluntare de sănătate', situaţie care poate restrânge accesul populaţiei la...
Un nou acord cu BM va sprijini România să-şi îmbunătăţească eficienţa financiară şi sistemul de asistenţă sanitară Banca Mondială va acorda anul acesta României, în cadrul noului acord, o tranşă din Programul de Împrumut de Dezvoltare (DPL 3) în valoare de 400 de milioane de euro, pentru a susţine măsurile de eficientizare a cheltuielilor bugetare şi consolidare fiscală în domeniile bugetului, salariilor din domeniul...
Grup de lucru privind corupţia în sistemul de sănătate, organizat de DNA la Bucureşti "Corupţia în sistemul de sănătate - prevenire şi investigare. Experienţă, bune practici şi provocări" este tema pe care o vor dezbate, luni şi marţi, la Bucureşti, într-un grup de lucru, reprezentanţi ai autorităţilor anticorupţie şi poliţieneşti din nouă ţări şi de la Comisia Europeană, evenimentul...