Cele mai citite
 


Rezultatele finale la Rezidenţiat vor fi anunţate la sfârşitul săptămânii
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Absolvenţii facultăţilor de medicină şi farmacie care au participat la examenul de Rezidenţiat vor afla rezultatele finale vineri, 25 noiembrie, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis miercuri.
Alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire pentru rezidenţii care au obţinut punctaj de promovare la concursul pe loc se va desfăşura în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră în toate centrele organizatoare, pe baza punctajului şi a clasificărilor din centrul universitar respectiv.
Locurile vor fi afişate pe 24 noiembrie, după ora 14, atât pe pagina de web www.rezidenţiat.info, cât şi pe site-urile universităţilor de medicină şi farmacie din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Tîrgu Mureş.
Astfel, duminică, 27 noiembrie, în intervalul orar 9,00-21,00, se va realiza repartiţia pentru alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire în rezidenţiat a candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare şi au concurat pe loc, urmând ca a doua zi să fie distribuite locurile rămase disponibile la finalul primei zile de raportare.
Marţi, 29 noiembrie, la ora 9,00, în cadrul direcţiilor de sănătate publică care au publicat posturile la concurs începe repartiţia candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare şi au concurat pe post.
Până în prezent, concursul de Rezidenţiat s-a desfăşurat fără incidente, conform raportărilor realizate de centrele organizatoare.
Ministerul Sănătăţii a organizat în data de 20 noiembrie concursul de Rezidenţiat. Spre deosebire de anii trecuţi, acesta s-a desfăşurat, descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tîrgu Mureş şi Timişoara.
În sesiunea din 2011, s-au înscris la concurs 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, care au concurat pe 3.810 locuri şi posturi - 2.998 locuri şi 812 posturi.
Dintre cele 2.998 locuri în rezidenţiat scoase la concurs, 2.600 locuri au fost pentru medicină, 290 locuri pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie.
Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti (1.773), Cluj-Napoca (821) şi Iaşi (770). Restul candidaţilor au optat pentru Timişoara (601), Craiova (552), Tîrgu Mureş (508).
În premieră, subiectele de examen au fost proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a pus accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare.
Astfel, posturile scoase la concurs au fost în principal pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rezidenţiatul se desfăşoară descentralizat în şase centre universitare Examenul de rezidenţiat se desfăşoară duminică descentralizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, la concurs fiind înscrişi 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
Rezidenţiatul se va desfăşura descentralizat Examenul de rezidenţiat, care se va desfăşura pe 20 noiembrie, va fi descentralizat, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, vineri, AGERPRES.
MS a publicat metodologia pentru rezidenţiat; mai multe locuri/posturi la medicină generală, medicină dentară şi farmacie Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat metodologia pentru examenul de rezidenţiat pentru sesiunea 2016, care va avea loc pe 20 noiembrie, una dintre noutăţi constând în majorarea numărul de locuri/posturi pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie.
La concursul de Rezidenţiat s-au înscris 5.030 absolvenţi La concursul de Rezidenţiat pe care Ministerul Sănătăţii îl va organiza în data de 20 noiembrie s-au înscris 5.030 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, care vor concura pe 3.810 locuri şi posturi scoase la concurs, informează MS într-un comunicat de presă remis vineri.
Ministerul Sănătăţii va organiza pe 17 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat Ministerul Sănătăţii va organiza concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie, concursul urmând a se desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara...