Cele mai citite
 


Suceava: Gheorghe Flutur a inaugurat investiţii realizate din fonduri guvernamentale, de peste un milion de euro
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, miercuri, la inaugurarea mai multor investiţii finalizate în comunele Arbore şi Comăneşti, toate realizate din fonduri guvernamentale şi locale.
În comuna Arbore s-a realizat, pe OG 7, o staţie de epurare a apei şi 9,1 kilometri de canalizare, în valoare totală de 3,3 milioane de lei, deservind aproximativ două sute de familii. Potrivit primarului Ionel Hrincescu, în prezent, nu există niciun abonat la sistemul de canalizare, dar sunt înregistrate 60 de cereri de branşare. Tot la Arbore s-a realizat o investiţie la Şcoala ''Luca Arbore'', constând în extinderea clădirii cu un corp ce cuprinde trei săli de clasă şi grupuri sanitare, valoarea lucrărilor ridicându-se la 960.000 de lei, bani provenind de la Guvern, din care 180.000 lei de la bugetul local.
La Comăneşti a fost modernizată şcoala, acest demers costând 250.000 de lei, bani proveniţi de la Ministerul Educaţiei. Investiţia constă în reabilitarea termică a clădirii, amenajarea de grupuri sanitare şi construirea unei centrale termice pe combustibil solid. Totodată, la Comăneşti s-a inaugurat noua clădire a dispensarului, investiţie în valoare de peste 400.000 de lei, asigurate de la bugetul judeţean şi cel local. Dispensarul dispune de un cabinet de medicină generală, unul de stomatologie şi un laborator pentru recoltarea probelor pentru analize. Cabinetele medicale vor fi închiriate unor medici generalişti şi dentişti care ar urma să le doteze cu aparatura necesară. La Comăneşti se află în faza de construcţie şi un centru de informare turistică. AGERPRES/(A-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Centru de simulare şi abilităţi practice în valoare de un milion de euro, la UMF Târgu Mureş La Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a fost inaugurat luni un Centru de simulare şi abilităţi practice pentru studenţi, în urma unei investiţii din fonduri proprii în valoare de un milion de euro.
Bihor: Raed Arafat a inaugurat primul aparat RMN al Spitalului Judeţean Secretarul de stat dr. Raed Arafat a inaugurat vineri trei investiţii majore făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, constând în achiziţia unui aparat RMN performant, cu investiţie de la Ministerul Sănătăţii de un milion de euro, a unui aparat Roentgen pentru urgenţe, finanţat de Primăria...
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Constanţa: Investiţie privată de un milion de euro în laboratorul de analize medicale al Spitalului Judeţean Un nou laborator de analize medicale, realizat în urma unei investiţii private de peste un milion de euro, a fost inaugurat joi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, prin concesionarea acestei activităţi pe o perioadă de 15 ani unei firme cu capital integral suedez.
Investiţie de peste 16 milioane de euro în noul centru logistic Farmexim Grupul Farmexim a inaugurat noul său centru logistic în Baloteşti, în urma unei investiţii de peste 16 milioane euro, informează un comunicat al companiei, remis luni AGERPRES.