Cele mai citite
 


Vâlcea: Datorii de 1,4 milioane lei la CAS Vâlcea de la 1212 contribuabili
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea o are de recuperat de la persoanele fizice o datorie de peste 1,4 milioane de lei, a declarat miercuri pentru AGERPRES, directoarea instituţiei, Rodica Mărginean. Această sumă este rezultatul acumulării unor debite şi a unor penalităţi în ultimii cinci ani, a adăugat sursa citată.
"În acest moment avem de recuperat debite de 501 293 lei la care se adaugă 927 501 lei, însemnând penalităţi. Deci avem un total de recuperat de la persoane fizice autorizate aproximativ 1,428 milioane lei. Aceste datorii sunt de la circa 1212 contribuabili, reprezentând, cabinete de avocatură, notariale, topometrişti, tot ce înseamă PF-uri (persoane fizice n.red) şi AF-uri (asociaţii familiale n.red). Dacă însă privim la faptul că la CAS Vâlcea sunt 8000 de contribuabili cu toţii, putem spune că în mare parte ne bazăm pe seriozitatea partenerilor noştri", a precizat Mărginean.
Directorul CAS Vâlcea a mai spus însă că există facilităţi pentru datornicii care vor să îşi achite din sumele restante.
"Avem un ordin care stipulează anularea penalităţilor de întârziere precum şi anularea unei cote de 50% din majorările de întârziere aferente acestor obligaţii de plată principale, dacă obligaţiile de plată principale şi dobânzile aferente acestora, sunt stinse prin plată sau compensare până la data de 31 decembrie 2011 şi reducerea cu 50% a penalităţilor de întârziere precum şi reducerea cu 50% a unei cote de 50% din majorările de întârziere aferente acestor obligaţii de plată principale dacă obligaţiile principale şi dobânzile aferente acestora sunt stinse prin plată sau compensare până la data de 30 iunie 2012", a conchis Rodica Mărginean AGERPRES/(AS-Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Vâlcea: Prejudiciu de peste 40.000 lei, descoperit de CAS Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea a identificat suma de 40.565 de lei decontantă de medicii de familie în cazul a 260 de pensionari, sumă pentru care nu existau documente justificative, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Casei, Rodica Mărginean.
Giurgiu: CAS va intra fără datorii în noul an Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu va achita toate datoriile către spitale şi Serviciul de Ambulanţă Giurgiu pentru acest an în urma rectificării bugetare cu suma de aproximativ cinci milioane de lei.
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.