Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Ghidul staţiunilor balneare din România, lansat la Moscova
joi, 24 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moscova, 24 nov - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Cursele aeriene rare dintre Bucureşti şi Moscova - doar o dată pe săptămână - şi bariera lingvistică sunt dificultăţile pe care le întâmpină ruşii ce fac tratamente balneare în staţiunile din România, ei declarându-se, de altfel, mulţumiţi de calitatea şi preţul serviciilor oferite.
Concluzia s-a desprins în urma unei dezbateri prilejuite de lansarea ghidului staţiunilor balneare din România de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turismului, eveniment la care au luat parte reprezentanţi ai instituţiei de la Bucureşti, manageri ai staţiunilor, medici şi turoperatori ruşi.
"Cu toate că Europa este atinsă de o criză profundă, care afectează inclusiv turismul, în România acest sector a cunoscut o uşoară creştere. România este aleasă atât pentru tratamentele foarte eficiente, cât şi ca destinaţie sigură", a declarat Emilian Imbri, consilier în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
La observaţia turoperatorului rus Anatoli Prohorov că pacienţii din ţara sa găsesc cu greu în România traducători specializaţi de limbă rusă, Emilian Imbri a explicat că unii angajaţi ai staţiunii Sovata au început deja să studieze această limbă.
Medicii din Rusia au lăudat în special posibilităţile de tratare a infertilităţii în staţiunile din România. "Sovata este o comoară mondială din acest punct de vedere. Am trimis 50 de cupluri în ultimii trei ani şi în 90% din cazuri tratamentele au avut rezultate pozitive", a exemplificat un ginecolog rus.
Turoperatorul Valentina Ghermanovici a declarat pentru Agerpres că turiştii ruşi se declară încântaţi de oferta din România, că sunt mulţumiţi că aici pot merge şi la mare, şi la munte, că pot vizita oraşe vechi, castele, dar, a punctat ea, ruşii trebuie ajutaţi să descopere România.
"Turcia nu are decât mare, totuşi în această ţară se odihnesc sute de mii de ruşi, pe când în România - care are o ofertă atât de variată - abia dacă ajung câteva mii", a spus Valentina Ghermanovici, sugerând o promovare mai intensă a serviciilor turistice româneşti pe piaţa externă.
O dezbatere similară a avut loc în noiembrie 2010, când România şi-a lansat brandul turistic la Moscova. Participanţii au relevat că turiştii ruşi apreciază calitatea tratamentelor din staţiunile balneare, personalul medical bine pregătit, izvoarele naturale, preţurile serviciilor din România, dar îşi doresc îmbunătăţirea infrastructurii hoteliere, a transporturilor, precum şi divertisment.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date:
'România vs. Rusia', de Remus Ştefureac, lansată la Salonul de Carte Bookfest Târgu Mureş 'România vs. Rusia' de Remus Ştefureac va fi prima carte lansată la ediţia a II-a a Salonului de Carte Bookfest Târgu Mureş, care se va desfăşura de joi până duminică, au anunţat organizatorii.
INTERVIU Sorin Dimitriu(CCIB): România poate fi un partener de afaceri important pentru ţările din Asia Centrală România poate fi un partener de afaceri important pentru ţările din Asia Centrală, iar în prezent se fac demersuri în vederea organizării la Beijing, împreună cu Consiliul de Export al României, a unei expoziţii permanente cu produse realizate în ţara noastră, afirmă Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei...
Un centru pentru copii cu dizabilităţi din Rusia, sursă de inspiraţie pentru o cunoscută fotojurnalistă de origine română Cunoscuta fotojurnalistă, Andreea Anca, câştigătoare a mai multe premii, a descris prin fotografiile sale soarta oamenilor din întreaga Europă, de la demonstranţii anti-Milosevic în Serbia la femeile rome din Republica Cehă, însă cea mai recentă sursă a sa de inspiraţie a constituit-o o clinică pentru...
Incendii în Rusia: Ţările europene recomandă evitarea călătoriilor Mai multe state europene au recomandat marţi evitarea călătoriilor la Moscova sau în regiunea capitalei în contextul incendiilor din Rusia şi al pericolelor pe care acestea le prezintă pentru sănătate.