Cele mai citite
 


Bacău: A fost inaugurat noul computer tomograf al Spitalului judeţean de urgenţă
vineri, 25 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un computer tomograf a fost pus în funcţiune, miercuri seara, la Spitalului Judeţean de Urgenţă/SJU/ Bacău.
Inaugurarea a fost făcută de o pacientă a unităţii spitaliceşti băcăuane care şi-a dat acceptul de a fi examinată 'public'.
Investiţia, ce a beneficiat de o finanţare de 500.000 lei din partea Consiliului Judeţean şi 485.000 lei primiţi de la Ministerul Sănătăţii, este un aparat de ultima generaţie, de 16 slice-uri, ce oferă o imagine optimă care poate fi trimisă prin internet secţiilor din spital. Una dintre caracteristicile importante ale aparatului o constituie reducerea substanţială a timpului de iradiere al pacientului examinat.
'Noul computer tomograf permite o examinare mult mai amănunţită, putând fi detectate, de exemplu, leziuni extrem de mici - de ordin milimetric - în patologia pulmonară. De asemenea, permite studiul vaselor perifice în timp aproape real şi depistarea malformaţiilor cardiace', a declarat, pentru Agerpres, Elena David, medic primar radiologie şi imagistică medicală, şeful Secţiei de Radiologie a SJU Bacău.
Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean, consideră noul computer tomograf 'o necesitate pentru spital, un beneficiu atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul spitalului care va putea asigura un act medical de o net mai bună calitate'.
'Am cheltuit banii publici cu rost din dorinţa de a îmbunătăţi calitatea sănătăţii băcăuanilor şi de a salva vieţi', a declarat, pentru Agerpres, Benea.
Vechiul tomograf al SJU Bacău, de un slice, vechi de zece ani, a fost scos din funcţiune pe data de 25 septembrie 2011, ajungând în dotarea spitalului din Buhuşi. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Spitalul judeţean achiziţionează un computer tomograf de ultimă generaţie, cu finanţare de la MS şi CJ Spitalul Judeţean Suceava va achiziţiona un computer tomograf de ultimă generaţie, achiziţionat cu 1,6 milioane de lei printr-o licitaţie electronică, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.
Caraş-Severin: Nou computer tomograf la Reşiţa, achiziţionat pe fonduri UE de cooperare transfrontalieră La Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a fost inaugurat, miercuri, noul computer tomograf, achiziţionat pe fonduri europene de cooperare transfrontalieră, prin proiectul 'Sănătate fără frontiere' derulat împreună cu autorităţile din Pojarevaţ, Serbia.
Sibiu: Un nou computer tomograf la Spitalul Clinic Judeţean Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu beneficiază de posibilitatea efectuării unor investigaţii medicale complexe cu ajutorul noului computer tomograf din dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală, conform unui comunicat remis marţi AGERPRES.
Suceava: Un milion de lei pentru modernizarea Secţiei de imagistică şi a Laboratorului de radiologie de la Spitalul de Urgenţă Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' din Suceava a inaugurat, joi, Secţia de imagistică şi Laboratorul de radiologie, ambele modernizate prin finanţare guvernamentală şi locală.
Harghita: Secţie modernă de imagistică medicală şi un nou computer tomograf, la spitalul din Odorheiu Secuiesc Un nou computer tomograf a fost pus în funcţiune la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc, unde s-a reabilitat complet şi secţia de imagistică medicală.
Bacău: Un pacient de 74 de ani al Spitalului Judeţean a scăpat cu viaţă după ce s-a aruncat de la etajul IV Un bătrân în vârstă de 74 de ani a scăpat cu viaţă după ce miercuri ar fi vrut să se sinucidă, aruncându-se de la etajul IV al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău.