Cele mai citite
 


Băsescu: Avem un mare hop - noua lege a sănătăţii; intrarea ei în vigoare la începutul lui 2012 ar fi binevenită
vineri, 25 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a precizat, joi, că un "mare hop" în momentul de faţă îl reprezintă noua lege a sănătăţii, exprimându-şi speranţa că ea va fi adoptată anul acesta, fie prin asumarea răspunderii Executivului, fie prin vot parlamentar şi că va intra în vigoare în prima parte a anului viitor.
"Dacă până acum v-am vorbit de proiecte în implementare, ca urmare a trecerii prin Parlament a legilor, trebuie să vă spun că avem un mare hop, care sper să fie trecut în acest an, şi anume promovarea noii legi a sănătăţii. Sistemul de sănătate românesc este un sistem rigid, un sistem în care spitalele sunt societăţi de stat, un sistem în care aportul privat este nesemnificativ, un sistem în care orice spital se adresează ministerului dacă vrea un aparat pentru radiografii, un sistem aş spune nefuncţional. Obiectivul noii legi, care este, ca şi legea educaţiei, rezultat al unui raport făcut de o comisie prezidenţială neutră politic, dar cu specialişti de primă mărime, este o interferenţă puternică între finanţarea de la bugetul de stat şi finanţarea privată, lăsându-se companiilor posibilitatea de a-şi asigura suplimentar, decât asigurările de stat, deci de a-şi asigura suplimentar salariaţii, în funcţie de nevoi, de modul cum îşi negociază contractul la nivelul societăţii", a spus Băsescu, la o conferinţă economică.
El şi-a exprimat speranţa ca săptămâna viitoare proiectul de lege privind reforma sănătăţii să fie lansat în dezbatere publică şi a reiterat că el ar trebui adoptat în cel mai scurt timp, fie prin Parlament, fie prin asumarea răspunderii de către Executiv.
"Sperăm că el va fi adoptat în cel mai scurt timp de către Parlament sau prin asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului, pentru a face legea operaţională la începutul anului viitor. Atenţie, pentru presă, nu am spus 1 ianuarie neapărat, la începutul anului viitor, având în vedere că implementarea legii necesită un timp, ca şi legea educaţiei, necesită etape care să fie parcurse şi atunci o intrare în vigoare a legii în prima parte a anului viitor poate fi binevenită", a conchis Băsescu. AGERPRES/(A-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Traian Băsescu: La Cotroceni nu a ajuns niciun raport trimis de Raed Arafat Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că la Palatul Cotroceni nu a ajuns niciun raport pe marginea proiectului noii legi a sănătăţii care să fie trimis de fostul subsecretar de stat în MS dr. Raed Arafat.
Băsescu: Sper că un proiect de lege pe sănătate va fi gata în octombrie;trebuie un sistem în care spitalele să nu mai fie de stat Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la Mangalia, că, în baza raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, va fi gata în luna octombrie un proiect de lege privind sănătatea, punctând că este nevoie de un sistem sanitar în care spitalele să nu mai fie de stat.
Băsescu: Faţă de 2008, starea sistemului de sănătate este mai slabă, cu toate că finanţările au crescut Starea sistemului de sănătate este mai slabă în prezent decât în 2008, cu toate că finanţarea în acest domeniu a crescut de la un miliard de dolari în 2000 la şase miliarde de euro în acest an, a afirmat, marţi, preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, precizând că a discutat pe această temă cu...
Traian Băsescu denunţă 'dezinformările' privind legea Sănătăţii şi spune că în sistemul actual 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri seara decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, dar a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie iar românii...