Cele mai citite
 


Deputatul Ciprian Dobre spune că procesul intentat UMF Tg Mureş 'antrenează o tendinţă separatistă'
vineri, 25 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul liberal, Ciprian Dobre, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că procesul intentat conducerii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş de către Asociaţia Maghiară pentru Pregătire Medicală şi Farmaceutică din România 'antrenează o tendinţă separatistă'.
'Mă îngrijorează această modalitate în care se pune problema în cazul UMF, pentru că un astfel de demers de fapt antrenează o tendinţă separatistă. Eu cred că astăzi, chestiunea legată de separarea etnică a studenţilor de la medicină este una absolut marginală şi fără importanţă pentru pregătirea medicilor din România. La Târgu Mureş nu învaţă numai studenţi români sau maghiari din Târgu Mureş, acolo funcţionează chiar şi Secţia de medicină militară a României, adică cu alte cuvinte, UMF nu este o instituţie a Târgu Mureşului sau a judeţului Mureş, sau a etnicilor maghiari sau români, ci este o instituţie de învăţământ superior a României, o instituţie naţională', a arătat Dobre.
Acesta a spus că toate asociaţiilor care au legătură cu medicina ar trebui să depună eforturi să se ajungă la o unitate de excelenţă în ce priveşte învăţământul medical, 'nu să separăm pe criterii etnice studenţii la şcoală'.
'Cred că învăţământul românesc universitar sau preuniversitar are probleme mult mai mari. Cred că trebuie să avem mare grijă de cum construim profilul UMF, iar această chestiune legată de separarea etnică a studenţilor, la Târgu Mureş, cine promovează aşa ceva distruge brandul oraşului în ceea ce priveşte învăţământul medical. Avem o tradiţie în ceea ce priveşte învăţământul medical la Târgu Mureş şi nu ne-am construit-o pe separarea etnică a studenţilor, ci pe sudoarea unor profesori universitari, ne-am clădit-o pe sudoarea studenţilor care au învăţat în această universitate de medicină şi farmacie', a subliniat deputatul PNL.
Acesta a precizat că, pe fond, nici măcar nu există posibilitatea tehnică de realizare a ceea ce doreşte asociaţia respectivă şi că UMF Târgu Mureş trebuie să rămână 'o universitate fără separarea etnică a studenţilor'.
Dobre a mai spus că prioritatea UMF trebuie să fie calitatea învăţământului şi că tendinţele de dezmembrare a universităţii vor atrage o serie de consecinţe negative.
Parlamentarul a mai susţinut că tendinţa separatistă manifestată la UMF Târgu Mureş ar fi fost încurajată de iniţiativele actualei puteri, prin lansarea subiectului reorganizării administrativ-teritoriale a ţării.
'Ştiu că se vorbeşte despre dezorganizare administrativă a ţării, ştiu că se vorbeşte despre regionalizare. Despre dezmembrarea UMF vorbim în acelaşi context, pentru că dacă nu aveam un PDL, dacă nu aveam un preşedinte ca Traian Băsescu care să vorbească de regionalizare, de dezorganizare administrativă, probabil că nu aveam o astfel de cerere de dezmembrare pe criterii etnice a UMF', a conchis Ciprian Dobre.
AGERPRES /(A-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
Studenţii maghiari de la UMF Târgu Mureş trebuie să aleagă: facultatea acreditată sau noua facultate autorizată Studenţii maghiari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş trebuie să aleagă între a rămâne la vechea Facultate de Medicină, care este acreditată şi unde pot susţine examenul de licenţă, şi noua Facultate de Medicină în Limba Maghiară, înfiinţată prin Hotărâre de Guvern, care...
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
UMF Târgu Mureş a solicitat dublarea locurilor de admitere pentru linia engleză Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat, marţi, că a solicitat o dublare a numărului de locuri pentru linia în limba engleză, pentru a acoperi cererea care este în creştere şi că în urma unor parteneriate care se prefigurează...
Studenţii protestează împotriva separării facultăţilor din UMF Târgu Mureş Aproximativ 200 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş au început de luni şi vor continua până pe 14 martie o serie de proteste faţă de tendinţa de separare a facultăţilor universităţii şi mai ales împotriva implicării politicului în problemele învăţământului superior...
Mureş: 34% dintre studenţii de la Medicină sunt fumători (studiu) Coordonatorul proiectului 'Universitatea medicală liberă de fumat', profesor doctor Kikeli Pal, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în urma unui studiu realizat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a rezultat că 34% dintre studenţi sunt fumători.