Cele mai citite
 


Garda Financiară Bucureşti a dispus măsuri asiguratorii de circa 3,8 milioane lei la două firme de medicamente
vineri, 25 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au constatat nerespectarea condiţiilor privind scutirea de TVA pentru livrări intracomunitare la două societăţi comerciale din judeţul Dâmboviţa, dispunând măsuri asiguratorii de circa 3,8 milioane lei, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
Potrivit comisarului şef Daniel Popescu, măsurile asiguratorii au în vedere mijloace fixe, mărfuri şi sume datorate debitorului de către terţe persoane.
La una dintre firme, cu sediul social în comuna Nucet, s-a constatat deducerea ilegală de sume reprezentând TVA aferentă unor facturi de achiziţie mobilier şi servicii de amenajare a unor spaţii comerciale (farmacii) în mai multe localităţi din judeţ, în condiţiile în care aceste operaţiuni au fost fictive.
Totodată, la un depozit al firmei respective aflat în municipiul Târgovişte s-a constatat lipsa unui stoc de marfă în valoare de peste 4,327 milioane lei.
Ca urmare, comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au dispus sigilarea mărfurilor deţinute de societate în şase farmacii din judeţ.
Având în vedere că exista pericolul ca debitorul să se sustragă de la plata obligaţiilor fiscale, au fost dispuse măsuri asiguratorii pentru suma de circa 2,339 milioane lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA neachitate.
La cea de-a doua societate comercială din domeniul comercializării medicamentelor, s-a constatat că firma nu funcţiona la sediul social declarat în Târgovişte şi nici la vreunul din punctele de lucru declarate.
Pe de altă parte, în cursul lunii aprilie 2011, societatea a sistat activitatea de vânzare cu amănuntul de produse farmaceutice, comercializând case electronice de marcat. Deşi stocul de medicamente era zero, societatea a încercat deducerea ilegală de TVA. Prin verificări încrucişate, comisarii au constatat că furnizorii erau fie firme-fantomă, fie nu aveau înregistrate respectivele operaţiuni.
Existând suspiciunea că societatea comercială se va sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului statului, comisarii Gărzii Financiare au dispus ţi în acest caz măsuri asiguratorii, valoarea acestora fiind de circa 1,452 milioane lei şi reprezentând impozit pe profit şi TVA neachitate.AGERPRES/(AS-Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Suspiciuni de vânzare de etnobotanice la un magazin de comercializare a îngrăşămintelor de plante Târgovişte, 2 mar /Agerpres/ - Poliţiştii au ridicat, miercuri, peste 1.400 de pliculeţe cu privire la care există suspiciuni că ar conţine substanţe etnobotanice, dintr-un magazin de plante şi hrană pentru animale din Târgovişte.
Garda Financiară a confiscat, în noiembrie, bunuri farmaceutice în valoare de 3,8 milioane lei Comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au confiscat, în decursul lunii noiembrie a.c., bunuri în valoare de aproximativ 3,8 milioane lei şi a instituit măsuri asiguratorii pentru suma de 93,7 milioane lei, acţiunile de control vizând domeniul comercializării şi distribuirii produselor farmaceutice, se...
Dâmboviţa: Lipsă de medici la Spitalul Judeţean Târgovişte; aproape 100 de posturi sunt vacante Spitalul Judeţean Târgovişte se confruntă cu o mare deficienţă de medici, fiind vacante 97 de posturi, iar cea mai gravă situaţie este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu un aparat RMN Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală, printre care un aparat RMN şi un tomograf, iar cinci săli de operaţii vor fi amenajate la standarde europene, banii fiind asiguraţi printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 20 de milioane de euro.
Garda Financiară Bucureşti a pus sechestru pe bunuri şi sume de şase milioane euro Garda Financiară /GF/ Bucureşti a pus sechestru pe bunuri şi sume de peste şase milioane de euro, în urma monitorizării achiziţiilor intracomunitare derulate vineri, 28 octombrie, în oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, la un depozit aparţinând unei firme distribuitoare de medicamente.
Dâmboviţa: Etnobotanice, telefoane şi cărţi de identitate lăsate gaj, găsite de Poliţie într-o acţiune de control Peste 150 de plicuri cu substanţe etnobotanice, precum şi telefoane mobile, sume de bani nejustificate, cărţi de identitate lăsate gaj în schimbul achiziţionării de produse au fost găsite de poliţiştii dâmboviţeni la trei societăţi comerciale din Târgovişte, în urma unui control amplu pe linia comercializării...