Cele mai citite
 


Brăila: Va fi inaugurată prima staţie SMURD din judeţ
miercuri, 9 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima staţie SMURD din judeţul Brăila va fi inaugurată luna aceasta, la eveniment anunţându-şi prezenţa ministrul Sănătăţii Ionuţ Bazac, şi secretarul de stat Raed Arafat, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Preşedintele CJ a precizat, marţi, că staţia va fi inaugurată în municipiul Brăila, iar în primă fază va fi dotată cu trei mijloace de intervenţie speciale de tip SMURD, echipa fiind formată din 12 persoane, care au fost trimise pentru pregătire la Bucureşti.

'Sunt pregătiţi şi primii 12 oameni care vor lucra, le-am cumpărat şi echipamentul special, care este foarte scump. În ceea ce priveşte costurile, banii pentru dotare şi echipament vin de la Guvernul României, autorităţile locale punând la dispoziţia acestui nou serviciu de urgenţă doar spaţiile în care îşi vor desfăşura activitatea', a declarat Stancu.

În municipiul Brăila sunt programate să funcţioneze două astfel de staţii SMURD, cea de-a doua urmând să fie deschisă pe măsură ce va fi pregătit personalul specializat în domeniu.
La nivelul judeţului Brăila vor fi înfiinţate şase centre de urgenţă de tip SMURD, două în muncipiu, şi câte unul în oraşele Ianca şi Însurăţei şi comunele Măxineni şi Tufeşti.

Preşedintele CJ a precizat că este foarte mulţumit că în Brăila se vor înfiinţa şase centre SMURD, deoarece fiecare va deservi evenimente care se vor desfăşura pe o rază de 30-40 de kilometri, fiind acoperit astfel între judeţul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: SMURD Făurei a devenit operaţional Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a inaugurat vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă.
Iaşi: Elicopterul SMURD, funcţional Bolnavii din partea estică a ţării care locuiesc în zone mai puţin accesibile sau care necesită de urgenţă îngrijiri medicale vor ajunge la spital cu ajutorul noului elicopter SMURD, inaugurat la Iaşi, vineri, în prezenţa subsecretarului de stat Raed Arafat.
Vrancea: Raed Arafat a inaugurat SMURD Vrancea Focşani, 5 feb /Agerpres/ - Subsecretarul de stat Raed Arafat a inaugurat, vineri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Timiş: Raed Arafat, profesor invitat de Medicina de urgenţă la UMF Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a primit joi titlul de profesor invitat de Medicina de Urgenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara, precum şi Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate depusă în sistemul sanitar românesc.
Vaslui: SMURD inaugurat în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Vaslui - echipaje de prim-ajutor Vaslui şi Bârlad a fost inaugurat, vineri, în prezenţa subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat şi a autorităţilor judeţene.