Cele mai citite
 


OCDE: Consumul de alcool creşte în Marea Britanie, în timp ce în restul Europei scade
vineri, 25 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul de alcool a crescut în Marea Britanie în ultimele decenii, în timp ce pe continent a înregistrat o scădere. Adulţii britanici beau alcool cu 9% mai mult decât în 1980, clasând Marea Britanie pe locul al 11-lea la consumul de băuturi alcoolice din Europa, scrie în ediţia sa de joi Daily Mail.
În aceeaşi perioadă însă, consumul de alcool în Franţa s-a redus cu 37%, în Germania cu 32%, în Spania cu 46% şi în Italia cu 52%.

Irlanda, Finlanda şi Suedia au fost singurele alte state din Europa de Vest în care s-a înregistrat o creşte a consumului de băuturi alcoolice în ultimii 30 de ani, se afirmă într-un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică /OCDE/.

De asemenea, studiul arată că irlandezele le-au depăşit pentru prima dată pe britanice, devenind cele mai obeze femei din Europa. Cu toate acestea, Marea Britanie are în continuare cei mai graşi bărbaţi, iar copiii se situează pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte nivelul de obezitate - după Grecia şi Italia.

Potrivit studiului OECD, în 2009, britanicii cu vârsta peste 15 ani au băut în medie 10,2 litri de alcool pur.

Marea Britanie s-a situat în 2009 pe locul al 11-lea în OCDE din punct de vedere al consumului de alcool. În fruntea listei s-a aflat Franţa, unde consumul anual este de 12,3 litri, urmată îndeaproape de Portugalia şi Austria. Consumul din Marea Britanie a fost mai mare decât în Germania (9,7 litri), Statele Unite ale Americii (8,8 litri) şi media OECD (9,1 litri).AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de alcool, responsabil pentru o importantă parte din cazurile de cancer din Europa occidentală Unul din zece cazuri de cancer în rândul bărbaţilor şi unul din 33 în rândul femeilor din Europa occidentală sunt provocate de consumul de alcool în exces, relevă un nou studiu citat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Independent.
Selincro™(nalmefen), produs de compania daneză Lundbeck, obține recomandarea Institutului Național pentru Sănătate și Excelență Clinică din Marea Britanie (NICE) pentru reducerea consumului de alcool Institutul Național pentru Sănătate și Excelență Clinică din Marea Britanie (NICE) recomandă Selincro (nalmefen), produs de Lundbeck, pentru reducerea consumului de alcool la pacienții adulți cu dependență de alcool, care prezintă un nivel ridicat al consumului de alcool.
Fumatul are o pondere de 40-60% în diferenţa de longevitate între femei şi bărbaţi Mortalitatea datorată fumatului are o pondere de 40-60% în diferenţa de longevitate între femei şi bărbaţi în Europa, arată un studiu publicat marţi online de revista Tobacco Control şi preluat de AFP.
Primul parteneriat din România în domeniul sănătății pentru tratamentul dependenței de alcool Sâmbătă, 1 martie 2014, reprezentanți ai mediului academic și ai instituțiilor de sănătate, lideri de opinie, precum și reprezentanți ai sectorului privat și ai sectorului neguvernamental, s-au reunit pentru semnarea oficială a ”Cartei Albe pentru Dependența de Alcool din România – probleme, provocări...
(Corespondenţă)Directiva privind tutunul: Miniştrii sănătăţii din 16 state UE cer PE să voteze pentru începerea negocierilor cu Consiliul Bruxelles, 4 oct - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Miniştrii sănătăţii din 16 state membre ale UE fac apel la eurodeputaţi, printr-o scrisoare comună consultată de AGERPERS, să dea undă verde, printr-un vot în cadrul sesiunii plenare de săptămâna viitoare, începerii negocierilor cu...
Medici din peste 20 de ţări la întâlnirea anuală a Federaţiei Europene de Medicină Internă, la Bucureşti Obiectivele medicinei interne în ambulator şi spitale, raportul dintre medicina internă şi specialităţile medicale, cel dintre medicina internă şi medicina de familie, dar şi locul medicinei interne în sistemele de sănătate europene sunt câteva teme abordate la întâlnirea anuală a Federaţiei Europene...