Cele mai citite
 


Primele defibrilatoare stradale vor fi montate la Galaţi
vineri, 25 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele şapte defibrilatoare semiautomate publice vor fi montate pe raza municipiului Galaţi în aproximativ două săptămâni, oraşul de la Dunăre fiind astfel primul din ţară care va avea aparate de resuscitare stradale, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Eugen Chebac.
"Sunt primele şapte aparate de defibrilare semiautomate publice care vor fi funcţionale în aproximativ două săptămâni, programul nostru fiind unul ambiţios, ce va continua şi anul viitor. Consiliul Judeţului Galaţi a sprijinit Asociaţia SMURD şi alături de ISU şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă va continua proiectul de montare a acestor aparate şi în alte zone, urmând ca şi societăţile comerciale şi băncile care vor să ni se alăture să achiziţioneze şi să instaleze defibrilatoare în incinta sediilor proprii", a precizat Chebac.
Cele şapte aparate de defibrilare semiautomate vor fi amplasate în zona Palatului Navigaţiei, zona Trecere Bac, pe strada Domnească în zona hotelului Dunărea, în zona staţiei de autobuz din Ţiglina 1, la intrarea în halele noi din Piaţa Centrală, în zona sediului central al Consiliului Judeţului Galaţi şi la Palatul de Justiţie.
Valoarea celor şapte defibrilatoare stradale se ridică la aproximativ 14.000 de euro, montarea lor făcându-se fie în dulapuri speciale prinse în perete fie în dulapuri independente cu fixare pe sol.
În perioada următoare va fi demarat un proces de instruire a unui număr cât mai mare de persoane care să ştie să folosească astfel de aparate, targetul fiind de aproximativ cinci - şase mii de persoane.
În anii următori proiectul de montare a defibrilatoarelor stradale va continua ajungându-se astfel la câteva zeci de aparate amplasate în diverse locuri. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Primele defibrilatoare stradale au fost montate în municipiul Galaţi Galaţi, 19 ian /Agerpres/- Primele patru defibrilatoare semiautomate publice dintre cele şapte achiziţionate de Consiliul Judeţului Galaţi au fost montate, joi, în zone aglomerate din municipiul Galaţi.
Galaţi: Femeie gravidă salvată cu elicopterul SMURD O femeie gravidă, de 29 ani, din comuna gălăţeană Schela, a fost transportată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, după ce tentativele de a o duce la o ambulanţă cu o şenilată ISU au eşuat, a anunţat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.
Galaţi: Robot de resuscitare unic în ţară, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi este singurul din ţară care, din fonduri proprii, a achiziţionat un dispozitiv de resuscitare mecanic, Lucas 2.
Galaţi: Autospeciale noi pentru Serviciul de Ambulanţă Galaţi, 10 ian /Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a fost dotat cu patru autospeciale noi, care înlocuiesc salvările vechi cu norma depăşită, a declarat, joi, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.