Cele mai citite
 


PSD consideră că este necesară discutarea în Parlament a noii legi a sănătăţii
vineri, 25 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
PSD consideră necesară discuţia în Parlament asupra noii legi a sănătăţii şi aducerea de amendamente, a declarat, joi, la finalul şedinţei departamentelor PSD, Graţiela Drăghici.
Ea a atras atenţia supra ''problemelor acute din domeniul sănătăţii, dar şi cronice acutizate'' care, în opinia sa, anunţă falimentul sistemului public de sănătate.
''În anul 2010, 50.000 de oameni (...) au murit practic cu zile din pricina accesului limitat la un diagnostic corect sau la un tratament oportun. 58% dintre români nu au mers la un control anual de rutină, ci doar când au avut probleme acute de sănătate, morbiditatea prin TBC şi mortalitatea prin cancer de col uterin ne menţin încă pe locul I în Europa şi ca ultimă veste, dacă mai era nevoie, în anul 2011 am urcat pe locul I în topul morbidităţii prin infecţii cronice cu virus de hepatită C şi B. (...) Aceste date vorbesc de la sine despre un management absolut defectuos în domeniul sănătăţii care, după cum observăm cu toţii, generează noi vulnerabilităţi în ceea ce priveşte sănătatea publică'', a afirmat dr. Drăghici.
Ea a criticat ''reprofilarea spitalelor propusă de Guvernul Boc'' despre care a afirmat că a fost impusă ''cu bocancii'', pe baza unei realităţi paralele şi a spus că au fost doar 7 unităţi transformate în cămine de bătrâni din cele 70 de unităţi propuse.
''Această aşa zisă strategie a vizat o serie de măsuri implementate arbritar, intempestiv şi neprofesionist şi denotă lipsă de viziune asupra sistemului, generând aproape imediat efecte devastatoare', a spus dr. Drăghici.
Ea a afirmat că după apariţia noii legi a sănătăţii, transformarea spitalelor ''va oferi un El Dorado pentru sistemul privat de sănătate, dar deopotrivă va contribui la falimentul sistemului public de sănătate, întrucât pacienţii nu vor mai avea acces la unităţile sanitare în proxima lor nevoie''.
''Noi nu cunoaştem astăzi noua lege a sănătăţii, după cum bine ştiţi, deţinem doar din presă câteva dintre principiile enunţate de către cei doi mari gânditori din preajma preşedintelui Băsescu, Cristian Vlădescu şi Virgil Păunescu. Sunt doi gînditori din păcate rupţi de multă vreme de sistem, rupţi de multă vreme de pacienţii lor, care la ceas de taină, când şi când mai privesc către sistemul public de sănătate şi gândesc cumva cum să-l falimenteze'', a adăugat social-democrata.
Ea a atras atenţia că unul din principiile legii propuse vizează desfiinţarea caselor judeţene de săntătate şi înfiinţarea caselor private. Graţiela Drăghici a adăugat că acest lucru va însemna pentru pacienţii sistemului public de sănătate un acces absolut limitat la o serie de servicii care vor fi cuprinse într-un aşa zis pachet de bază şi care va exclude de la decontarea de către Casă a multor dintre serviciile publice de care pacienţii încă beneficiază.
''Pacienţii, în marea lor majoritate, plătitori ai acestor asigurări publice de sănătate, vor fi constrânşi de acest sistem să se asigure suplimentar prin asigurările private'', a conchis social-democrata.AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Mortalitatea generată de cancerul de col uterin, necunoscută în lipsa unui Registru Naţional de Cancer În România nu există deocamdată studii publicate despre incidenţa cancerului de col uterin şi nici nu se cunoaşte exact care este nivelul mortalităţii din aceste motiv, ca urmare a inexistenţei unui Registru Naţional de Cancer.
Cancerul de col uterin, o realitate a zilelor noastre Ştiaţi că? Pe plan mondial la fiecare două minute o femeie decedează din cauza cancerului de col uterin Anual în toată lumea sunt diagnosticate aproximativ 500.000 cazuri noi în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 45 de ani şi aproximativ 270.000 de femei decedează datorită...
Hunedoara: Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin, în scădere cu 10% Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin descoperite anul trecut, la femeile din judeţul Hunedoara, a fost mai mic cu 10%, comparativ cu anul 2012, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), publicate în preambulul Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea...
Hunedoara: Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin, în scădere cu 10% Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin descoperite anul trecut, la femeile din judeţul Hunedoara, a fost mai mic cu 10%, comparativ cu anul 2012, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), publicate în preambulul Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea...
Oţetul salvează de cancer de col uterin mii de femei din cartierele sărace ale Indiei Aplicarea în masă a aşa-zisului 'test al oţetului', unul foarte simplu şi ieftin şi care permite diagnosticarea timpurie a cancerului de col uterin, poate reduce cu o treime incidenţa deceselor cauzate de această boală în rândul femeilor din cele mai sărace ţări ale lumii. Rezultatele unui amplu studiu...
Alba: Anomalii celulare descoperite în 35% din probele recoltate în programul de screening de cancer de col uterin Peste 35 % dintre femeile din Alba care au apelat la testarea gratuită pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin au descoperit că au anomalii celulare, cele mai multe, din fericire, mai puţin grave.