Cele mai citite
 


Bihor: Cursuri pentru reanimarea nou-născuţilor
miercuri, 9 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de medici, asistente şi asistenţi din judeţele de nord-vest au participat, în 7 şi 8 septembrie, la un curs de resuscitare neonatală, organizat la Maternitatea Oradea, sub egida Asociaţiei de Neonatologie din România.
Cei 40 de medici şi asistente, care au venit din judeţele Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Bihor, au fost instruiţi în reanimarea neonatală, ce cuprinde toate procedurile medicale utilizate pentru a ajuta nou-născutul în tranziţia de la viaţa intrauterină la cea extrauterină sau în situaţia în care în perioada imediat următoare naşterii apare insuficienţa cardio-respiratorie.

De asemenea, au fost învăţaţi să devină, la rândul lor, instructori pentru medicii pediatri sau ginecologi, în spitalele în care lucrează, fiind dotaţi, la plecare, cu echipamente de instruire (manechine, aparate de resuscitare, manuale).

În viitorul apropiat, cursanţii vor primi în traducere română ultima ediţie (a cincea) a Manualului de Reanimare Neonatală editat de Academia Americană de Pediatrie, din care vor fi donate o mie de exemplare spitalelor din România.

Potrivit directorului medical, conf. Valeria Filip, reanimarea în primele secunde de viaţă este una dintre cele mai importante manevre ce se acordă nou-născutului, o mare parte din cazurile de morbiditate şi mortalitate la nou-născuţi putând fi evitate printr-o intervenţie promptă şi eficientă la naştere.
Cursul este susţinut financiar şi tehnic de Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă şi Fundaţia Cred.

Echipa comună de instructori a cuprins formatori din partea bisericii, Daven Cornish şi prof. George Bennett, de la Universitatea Atlanta, din Georgia, voluntari din partea bisericii, familiile Robert şi Judith Edwards, directori servicii comunitare, şi Marcia Bennett, precum şi din partea Maternităţii Oradea, prin dr. Marcu Lavinia, asistenta Monica Galea, asistenta şefă Julieta Vidican şi dr. Valeria Filip, directorul medical al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Oradea.

Oradea a fost al doilea centru regional de terapie intensivă neonatală care a organizat asemenea cursuri, între Sibiu (3-4 septembrie) şi Timişoara (10-11 septembrie). Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, cu sediul în SUA şi a patra ca mărime, este o organizaţie care sponsorizează numeroase programe de formare în domeniul reanimării neonatale în peste 35 de ţări anual, considerată între primele două din lume care se ocupă de resuscitarea nou-născuţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Una din zece naşteri este prematură (raport) Aproximativ o naştere din zece, dintr-un total de 13 milioane de naşteri din întreaga lume, este prematură, iar peste 1 milion dintre copiii născuţi prematur nu supravieţuiesc, conform unui raport publicat duminică în SUA, informează AFP.
Nasterea - animatie Animatie cu nasterea normala (prezentatie craniana).
Naşterea provocată ar putea creşte riscul de autism la copii (studiu) O naştere provocată sau accelerată ar putea creşte riscul ca nou născutul să dezvolte autism, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu publicat de Universităţile Michigan şi Duke din SUA şi care subliniază necesitatea de a se continua cercetările privind cauzele acestei maladii, informează marţi...
Dâmboviţa: Nou-născut decedat, după ce medicul a asistat naşterea prin telefon Târgovişte, 1 sep /Agerpres/ - O tânără din oraşul dâmboviţean Pucioasa o acuză pe directoarea spitalului din localitate, doctorul ginecolog Cecilia Ionescu, de moartea bebeluşului ei, femeia susţinând că medicul ar fi coordonat naşterea prin telefon.
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Cum sa va recapatati viata sexuala dupa nasterea primului copil (lb.engl.) Primul copil al familiei a aparut pe lume, iar viata dumneavoastra sexuala a disparut? Nu sunteti singurii ! Rar se intampla ca un cuplu care a avut primul copil sa nu treaca prin aceasta experienta. Dar lucrurile se pot imbunatati. Pentru asta aveti nevoie de: Imaginatie Lubrifiant ...