Cele mai citite
 


Călăraşi: Proiectul 'E-Sănătate: un serviciu în beneficiul cetăţeanului', implementat în judeţ
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul intitulat 'E-Sănătate: un serviciu în beneficiul cetăţeanului', în valoare de peste 3.900.000 de lei, a fost implementat în judeţul Călăraşi.
Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi în cadrul conferinţei de final a proiectului desfăşurate vineri la Consiliul Judeţean Călăraşi.
Proiectul 'E-Sănătate: un serviciu în beneficiul cetăţeanului' este implementat de la 17 august 2010 de Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, fiind cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Valoarea totală a proiectului este de 3,9 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 3,1 milioane de lei.
Proiectul a fost implementat în localităţile Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu Gară pe o durată de 16 luni.
Obiectivul general al proiectului a fost creşterea calităţii actului medical oferit cetăţenilor din judeţul Călăraşi şi a fost atins prin crearea unui dosar electronic al pacientului şi prin facilitarea accesării acestuia de către cetăţenii judeţului. Acest proces a fost realizat prin îmbunătăţirea şi extinderea sistemelor şi soluţiilor informatice existente în Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi şi Spitalul municipal Olteniţa către Spitalul orăşenesc Lehliu Gară, urmărindu-se consolidarea unei platforme informatice comune de administrare a bazei de date a pacienţilor, de prelucrare şi transfer a informaţiilor referitoare la aceştia şi prin crearea unui portal de accesare a istoricului medical personal de către cetăţenii judeţului, conducând astfel la folosirea pe deplin a serviciilor administrative prin mijloace electronice.
La conferinţa de final desfăşurată vineri la Călăraşi au participat reprezentanţi ai Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, ai Consiliului Judeţean Călăraşi şi ai spitalelor implicate în proiect, precum şi alte autorităţi locale de interes ale judeţului. AGERPRES/(AS - Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Conferinţa naţională 'Hemoragia sistemului medical din România - de ce ne pleacă medicii?' Nemulţumirile medicilor şi soluţiile pe care le-au propus în cadrul Conferinţei Naţionale de la Călăraşi
Călăraşi: Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Sud Muntenia, dotate cu echipamente noi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară 'Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia', din care face parte şi judeţul Călăraşi, a obţinut finanţare pentru implementarea unui proiect privind îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie.
Teleorman: Bani europeni pentru îmbunătăţirea serviciilor de urgenţă Asociaţia de dezvoltare intercomunitară Sud Muntenia se întruneşte marţi, la Alexandria, într-o reuniune ce are drept scop adoptarea unor hotărâri privind implementarea proiectului 'Achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii...
Arad: Proiect transfrontalier cu finanţare nerambursabilă ' Vindecare fără graniţe în regiunea Criş- Mureş' Arad, 31 ian /Agerpres/- În cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad derulează în parteneriat cu Spitalul Judeţean 'Pándy Kálmán' Békés Ungaria,, proiectul cu finanţare nerambursabilă HURO/ 0802/021 intitulat 'Vindecare fără...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Sălaj: Spitalul Judeţean de Urgenţă, reabilitat printr-un proiect european în valoare de aproape 10 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de aproape 10 milioane euro, derulat de Consiliul Judeţean prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională.