Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Noi linii de gardă la Spitalul Judeţean de Urgenţă
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei noi linii de gardă, pe lângă cele zece existente, vor fi înfiinţate de la 1 decembrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.
'Pacienţii care prezintă urgenţe ce sunt de competenţa secţiilor ortopedie, psihiatrie şi neurologie vor putea fi văzuţi de medic la orice oră din zi şi din noapte. Dacă până acum secţiile neurologie şi psihiatrie aveau gardă comună, de acum fiecare dintre cele două va avea câte un medic de gardă ce va prelua cazurile grave. Aceeaşi veste bună este şi pentru pacienţii care se prezintă cu probleme ce ţin de secţia ortopedie', a declarat vineri pentru AGERPRES directorul Spitalului de Urgenţă din Reşiţa, Dumitru Secăşan.
Decizia înfiinţării acestor gărzi vine ca urmare a numărului mare de pacienţi care se adresează acestor secţii.
Chiar şi cu cele trei gărzi în plus, Spitalul Judeţean din Reşiţa este, în continuare, considerat de gradul III.
"Pentru a fi încadrat la gradul II, spitalul ar mai trebui să înfiinţeze o linie de gardă pe secţia cardiologie, o secţie în care însă lucrează mult prea puţini medici comparativ cu numărul mare al pacienţilor cu probleme grave", a spus Secăşan.
În ceea ce priveşte numărul medicilor din secţiile unde s-au înfiinţat noile gărzi, la neurologie sunt cinci medici, iar la psihiatrie şi ortopedie, câte patru.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa are la cele trei staţionare o capacitate de 835 de paturi. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Anchetă la Spitalul Judeţean din Reşiţa, după ce un bebeluş a avut mâna ruptă La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa este în plină desfăşurare o anchetă, pentru a se constata cine este vinovat pentru faptul că un bebeluş care s-a născut normal, după câteva ore a fost găsit cu mâna ruptă.
Caraş-Severin: În judeţ nu există un serviciu de gardă pentru urgenţele stomatologice La nivelul judeţului Caraş-Severin nu există la ora actuală un serviciu de gardă la farmacii pe timp de noapte, iar urgenţele stomatologice sunt tratate medicamentos la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va achiziţiona un computer tomograf performant, de 800.000 de euro Proiectul transfrontalier "Sănătate fără frontiere", derulat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, împreună cu Spitalul General din Pojarevaţ (Serbia) se apropie de final, la jumătatea lunii urmând să se încheie procedura de licitaţie pentru achiziţionarea unui computer tomograf performant, de...
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean din Reşiţa va avea, din noiembrie, un nou computer tomograf Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va beneficia din noiembrie de un computer tomograf de ultimă generaţie, achiziţionat cu ajutorul proiectului european 'Sănătate fără Frontiere', derulat împreună cu Spitalul General din Pojarevaţ - Serbia, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Dumitru Secăşan...
Caraş-Severin: Noi investiţii la Spitalul Judeţean din Reşiţa Consiliul Judeţean Caraş-Severin continuă seria achiziţiilor pentru Spitalul Judeţean de urgenţă din Reşiţa, după ce luni au fost puse în funcţiune, în Blocul operator, două mese chirurgicale multifuncţionale şi două lampi scialitice de ultimă generaţie, în valoare de aproximativ 30 mii euro.
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, spital de categoria a treia Lipsa unui număr suficient de medici cardiologi, care să poată asigura o linie de gardă permanentă, dar şi lipsa unui aparat cu rezonanţă magnetică au făcut ca Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, cea mai mare unitate spitalicească din Caraş-Severin, să fie încadrat în categoria a treia, în urma...