Cele mai citite
 


Emil Boc şi omologul său israelian, B. Netanyahu, au semnat Declaraţia comună privind priorităţile colaborării bilaterale
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc şi omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, au semnat, joi o Declaraţie comună a celor două Cabinete privind priorităţile cooperării bilaterale pe termen scurt şi mediu.
De asemenea, în cadrul aceastei prime reuniuni interguvernamentală a Guvernelor României şi Statului Israel au fost semnate patru documente de colaborare româno-israeliană, respectiv Declaraţia Comună între vice-prim-ministrul şi ministrul de Interne al Statului Israel şi Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România, Memorandumul de înţelegere între Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor şi Institutul Yad Vashem din Ierusalim, susţinut de Ministerul Educaţiei din Israel, precum şi Declaraţia de Intenţie între miniştrii mediului ai celor două ţări şi Planul de cooperare în domeniul sănătăţii şi al medicinii între ministerele de resort din cele două ţări.
Primul ministru român consideră că această reuniune reprezintă o nouă etapă în cooperarea bilaterală în domenii de interes precum economie, agricultură, securitatea muncii, protecţia mediului, educaţie, asistenţă medicală de urgenţă, promovare turistică.
'Premierul Emil Boc a apreciat că reuniunea interguvernamentală româno-israeliană marchează începutul unei noi etape în relaţiile bilaterale, de peste 60 de ani, iar partea română doreşte ca aceasta să fie marcată de o mai strânsă cooperare bilaterală pe proiecte concrete în toate domeniile de interes comun', se arată într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a apreciat că prin semnarea acestor acorduri s-a făcut un pas important în intensificarea relaţiilor bilaterale.
'Întotdeauna am fost prieteni, dar acum vrem să traducem în termeni practici colaborarea noastră în domeniile apărării, economiei, educaţiei, agriculturii şi în alte domenii. Poporul israelian ştie că are în poporul român şi în premierul român un bun prieten. Fiecare israelian este fie de origine română, fie are un prieten român', a declarat premierul israelian.
De asemenea, premierul Emil Boc a anunţat că România şi Israel vor înfiinţa o fundaţie în domeniul cercetării-dezvoltării, prin intermediul căreia să fie atrase fonduri private în acest scop, şi vor organiza un centru specializat în modernizarea infrastructurii de comunicaţii.
Acesta a prezentat şi politica Guvernului român privind susţinerea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă, arătând că oamenii de afaceri israelieni au oportunităţi de investiţii în România în mai multe domenii, precum infrastructura, agricultura şi sectorul petrolier.
Un alt subiect abordat a vizat problema securităţii în Orientul Mijlociu. În acest sens, premierul a arătat că România împărtăşeşte îngrijorarea internaţională şi rămâne consecventă poziţiei exprimată de UE şi ONU faţă de Iran.
'Calea paşnică, diplomatică rămâne singură soluţie', a declarat primul-ministru, potrivit sursei citate. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Emil Boc va participa, în perioada 23-24 noiembrie, la Ierusalim, la reuniunea interguvernamentală româno-israeliană Bucureşti, 22 nov /Agerpres/ Primul-ministru Emil Boc şi o delegaţie guvernamentală din care vor face parte mai mulţi membri ai Executivului se vor deplasa în Statul Israel în perioada 23-24 noiembrie 2011, pentru a participa la lucrările şedinţei interguvernamentale româno-israeliene, care se va desfăşura...
Premierul Emil Boc: Reuniunea interguvernamentală româno-israeliană marchează un nou stadiu de dezvoltare a relaţiilor bilaterale Reuniunea interguvernamentală româno-israeliană care va avea loc miercuri şi joi la Ierusalim marchează un nou stadiu de dezvoltare al relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, a declarat miercuri premierul Emil Boc, pe Aeroportul Internaţional ''Henri Coandă'', înainte de plecarea spre Israel.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare: