Cele mai citite
 


Eugen Nicolăescu (PNL): 10.000 de medici au plecat din România în ultimii trei ani
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a atras atenţia că în ultimii trei ani au plecat din România circa 10.000 de medici, în opinia acestuia situaţia fiind dramatică.
''Dacă vorbim de cod roşu este puţin spus. (...) Dacă se merge în ritmul acesta vom ajunge să nu mai avem medici'', a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, Eugen Nicolăescu.
Acesta este de părere că trebuie refăcută grila de salarizare pentru personalul medical, astfel încât salarizarea acestora să devină ''atât de atractivă încât să nu mai plece din România şi să nu mai cadă în ispita de a mai încasa sume necuvenite de la cetăţeni''.
Nicolăescu a afirmat că un medic trebuie să fie pus în grilă la coeficientul 9 sau 10 de ierarhizare, ajungându-se astfel la un salariu de cel puţin 6.000 de lei.
''Este un salariu bun pentru un medic. Dacă laşi un medic cu 1.500-1.800 de lei cât ia astăzi, adică undeva la 400 de euro, e clar că acel medic va pleca'', a declarat fostul ministru al Sănătăţii.
Potrivit acestuia, trebuie reluată activitatea de prevenţie, pentru că dacă aceasta se va face corect şi eficient, tot mai puţini oameni vor fi nevoiţi să apeleze la spital.
În ceea ce priveşte prevenţia va fi elaborat un proiect de lege, care să fie aprobat anul viitor, având la bază peste un milion de semnături strânse din toată ţara.
''În trimestrul unu, să facem dezbatere publică, în trimestrul doi să strângem semnături şi după aia să mergem în Parlament şi, în regim de urgenţă, să adoptăm un asemenea proiect de lege'', a spus deputatul PNL.
Totodată, acesta a anunţat că ''obiectivul fundamental pe care şi-l propune USL în domeniul economic în perioada următoarei guvernări este crearea unui milion de locuri de muncă''.
''Ne vom sprijini pe trei piloni - reducerea de fiscalitate, găsirea celor mai potrivite metode de încurajare a mediului de afaceri privat şi atragerea în circuitul economic a persoanelor care astăzi sunt marginalizate ( tinerii sub 25 de ani şi persoanele care au împlinit 50 de ani)'', a spus Nicolăescu.
În ceea ce priveşte bugetul pe 2012, deputatul liberal susţine că este unul ''de tăieri, de constrângeri, de suprimări de drepturi şi de posibile avantaje pe care oamenii ar putea să le aibă ca urmare a muncii lor''.
''Este un buget care nu face decât să îndeplinească condiţiile pe care FMI-ul le-a impus Guvernului României'', consideră acesta.
În opinia lui Nicolăescu, nu există nicio măsură care să asigure o revigorare economică, o creştere economică. ''Acest Guvern este un guvern al deznădejdii, care nu reuşeşte să facă nimic competent'', a conchis liberalul.
Eugen Nicolăescu a participat vineri, la Alba Iulia, alături de Mariana Câmpeanu şi Lucia Varga, la o întâlnire-dezbatere cu tema ''Promovarea priorităţilor şi măsurilor USL pentru sprijinirea familiilor din România''. Dezbaterile au fost axate pe cinci domenii prioritare - sănătate, economie, educaţie, politici sociale, protecţia mediului. AGERPRES/ (A - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Cioloş, despre revendicările salariale ale sindicatelor din sănătate:Guvernul trebuie să lucreze pe un buget aprobat de Parlament Primul ministru Dacian Cioloş a declarat, luni, la Alba Iulia, că e 'prea devreme' să se discute despre o eventuală majorare a veniturilor în sistemul sanitar, în condiţiile în care există un buget aprobat de Parlament la sfârşitul anului trecut, iar Guvernul nu-şi permite să dezechilibreze situaţia...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Eugen Nicolăescu: Gândim un alt sistem de plată a medicilor bazat pe competenţă şi performanţă Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat marţi că se gândeşte un alt sistem de plată a medicilor, printre criteriile fundamentale care vor fi avute în vedere fiind competenţa şi performanţa cadrelor medicale.
Operaţii amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia până la dotarea cu noi dezinfectanţi Mai multe operaţii programate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, unde a fost constatată o probă neconformă, au fost amânate, fiind efectuate doar urgenţele, până la dotarea unităţii cu noi dezinfectanţi. Directorul medical al unităţii a declarat că miercuri se va relua activitatea normală...