Cele mai citite
 


Galaţi: Pensionarii au pichetat Prefectura
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 300 de vârstnici, membri ai Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi, au pichetat, vineri, sediul prefecturii, protestatarii fiind nemulţumiţi în principal de hotărârea Guvernului de a îngheţa pensiile pentru anul viitor.
Pensionarii au renunţat la pichetarea sediilor partidelor PSD, PDL, PNL şi PC mulţumindu-se numai cu pichetarea Prefecturii Galaţi. Protestatarii au adus la acţiune şi o păpuşă, care poartă o balanţă în mână şi care este amplasată deasupra simbolului steagului naţional, pe care sunt trecute informaţiile '471 parlamentari - corupţia-responsabilitatea'. Astfel, pensionarii vor să sugereze că justiţia, dar şi parlamentarii corupţi calcă în picioare simbolul naţional, drapelul.
'Nu se mai respectă legea în ţara noastră. Noi o respectăm, dar Guvernul nu. Principala noastră nemulţumire este legată de hotărârea Guvernului de a nu mai indexa pensiile anul viitor. Nu mai putem rezista cu banii puţini pe care îi mai avem. A scăzut foarte mult nivelul de trai, nu ne mai putem permite să ne cumpărm de mâncare. Nu este normal să ni se refuze un drept al nostru', a spus liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi, Vasile Panţuş.
Panţuş a declarat, pentru AGERPRES, că solicitările protestatarilor sunt indexarea cu 50% a pensiilor încadrate în condiţii speciale de muncă, indexarea anuală a tuturor pensiilor, proporţional cu rata inflaţiei, eliminarea coplăţii şi programărilor la medici, eliminarea impozitului şi a contribuţiei la asigurările de sănătate (5,5 la sută) din valoarea pensiilor sub 2.000 de lei şi crearea de locuri de muncă pentru relansarea economiei naţionale. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolae Bacalbaşa, candidat USL la CJ Galaţi: Prioritare sunt proiectele europene ce asigură noi locuri de muncă(interviu) Consilierul judeţean PSD Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, candidatul Uniunii Social Liberale la preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea pentru judeţul Galaţi noi locuri de muncă prin atragerea de proiecte cu finanţare europeană.
Galaţi: Deputatul PSD Aurel Nechita a demisionat din funcţiile publice pe care le deţinea Deputatul PSD Aurel Nechita a anunţat, miercuri, că a demisionat din toate cele trei funcţii publice pe care le deţinea - decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, şef de clinică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Sf. Ioan Galaţi'' şi preşedinte al Colegiului Medicilor.
Galaţi: Pensionarii au ieşit în stradă Peste 100 de pensionari, membri ai Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi au participat, vineri, timp de trei ore, la o acţiune de protest îndreptată împotriva Guvernului şi parlamentarilor.
Galaţi: Vicepreşedintele PSD Dan Nica donează indemnizaţia parlamentară spitalului din Târgu Bujor Vicepreşedintele PSD deputatul Dan Nica şi senatorul PSD Gheorghe Saghian vor dona indemnizaţiile parlamentare pe luna februarie spitalului din Târgu Bujor.
Galaţi: PSD a lansat doi medici în lupta pentru primărie şi preşedinţia CJ Medicul stomatolog Nicuşor Ciumacenco şi doctorul anestezist Nicolae Bacalbaşa sunt candidaţii PSD în competiţia internă din cadrul Uniunii Social Liberale pentru funcţiile de primar al municipiului Galaţi şi preşedinte al CJ Galaţi.
Galaţi: Spitalul de Boli Cronice Iveşti a fost redeschis Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Dan Nica (PSD), candidat USL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 5 Galaţi, a participat, joi, la redeschiderea Spitalului de la Iveşti, după ce unitatea sanitară a fost închisă în ultimul an şi jumătate.