Cele mai citite
 


Numărul infecţiilor respiratorii şi pneumoniile la copii, în creştere
luni, 5 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Un singur caz de gripă, care nu a necesitat internarea în Municipiul Bucureşti, la grupa de vârstă 0-4 ani, a fost înregistrat în săptămâna 22-28 decembrie 2008. (Sursa: Agerpres)

În acest interval, au fost înregistrate două decese prin pneumonie: un deces în judeţul Ialomiţa, la grupa de vârstă 0-4 ani şi un deces în judeţul Prahova, la grupa de vârstă peste 65 ani.

Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Cantacuzino nu a comunicat izolarea niciunei tulpini de virus gripal în săptămâna respectivă.
Comparativ cu săptămâna anterioară acesteia, numărul total de infecţii respiratorii este cu 45% mai mic.
Rata de incidenţă prin IACRS (infecţie acută a căilor respiratorii superioare), la nivel naţional, în săptămâna 22-28.12.2008 a fost de 86/100.000.
Judeţele în care se înregistrează o rată de incidenţă crescută sunt Iaşi şi Covasna.
Rata de incidenţă prin pneumonii, la nivel naţional, în săptămâna 22-28.12.2008 a fost de 36/100.000 cu o incidenţă crescută în judeţele Iaşi şi Botoşani.
Cele mai multe cazuri cu IACRS şi pneumonii se înregistrează la grupa de vârstă 0-4 ani.
Numărul total al IACRS a fost de 185.521 dintre care au necesitat internări 1.520 de persoane. Numărul pneumoniilor a fost de 7.755 din care au fost internaţi 2.195, înregistrându-se şi două decese.
În cadrul Sistemului sentinelă de supraveghere a infecţiilor respiratorii în această săptămână au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă un număr total de 26.978 solicitări, cu 2,5% mai mult decât în săptămâna precedentă.
La nivel naţional, până la data de 28.12.2008 s-a realizat vaccinarea antigripală a unui număr de 3.019.653 persoane. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un singur caz de gripă în municipiul Bucureşti Bucureşti - Numărul virozelor respiratorii (IACRS), în perioada 15-21 decembrie, a fost de 35.487, iar al pneumoniilor de 12.357, înregistrându-se doar un singur caz de gripă în municipiul Bucureşti, la grupa de vârsta 0-4 ani.(sursa: Agerpres)
INSP: Opt persoane au murit din cauza gripei Un număr de opt persoane au murit de gripă în săptămâna 1-7 februarie, numărul total al celor decedaţi din această cauză ridicând-se la nouă, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
INSP: 12 decese din cauza gripei în perioada 8 - 14 februarie Douăsprezece persoane au murit în perioada 8 - 14 februarie din cauza virusului gripal, numărul total al deceselor crescând astfel la 21.
Galaţi: Al doilea deces cauzat de gripă O femeie de 43 ani, din Galaţi, a murit la Spitalul de Urgenţă din localitate, în urma unei infecţii cu virusul gripal B, acesta fiind al doilea deces din cauza gripei, după cel al unei asistente medicale de 47 ani, din Tecuci, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi...
Galaţi: Fetiţă de şapte ani diagnosticată cu gripă sezonieră O fetiţă de şapte ani, din Galaţi, a fost diagnosticată cu gripă sezonieră, acesta fiind cel de-al nouălea caz de gripă din judeţ de la începutul sezonului rece, a declarat marţi presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.