Cele mai citite
 


Spania testează clinic vaccinul gripei A pe 400 de copii
miercuri, 9 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia spaniolă pentru medicamente şi produse sanitare a autorizat încercări clinice imediate ale vaccinului gripei A pe 400 de copii cu vârste cuprinse între şase luni şi 17 ani, a anunţat marţi ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.
Potrivit postului public de radio, încercările vor începe imediat, se vor prelungi vreme de şase luni în patru comunităţi autonome spaniole, iar la ele vor participa de manieră voluntară aproape 400 de copii deja aleşi. Rezultatele definitive ale acestor teste clinice nu vor fi disponibile decât în decurs de şase luni, însă acest lucru nu înseamnă că vaccinul nu va putea fi folosit la scară mare înainte, a precizat ministrul sănătăţii.

Trinidad Jimenez a ţinut să asigure opinia publică de faptul că încercările sunt complet sigure, întrucât, 'dacă Agenţia spaniolă a medicamentelor le autorizează, este pentru că are toate protocoalele necesare şi toate aprobările de supraveghere'. Vaccinul va fi încercat pe copii, a mai explicat dna Jimenez, pentru că fiecare ţară va alege pentru teste clinice un anumit grup de vârstă, iar Spania a cerut ca acesta să fie format din copii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A: bolnavii cronici, femeile însărcinate şi personalul medical, categorii prioritare pentru vaccinare Bruxelles, 25 aug /Agerpres/ - Persoanele care suferă de mai mult de 6 luni de maladii cronice, femeile însărcinate şi personalul medical sunt grupurile care trebuie vaccinate cu prioritate pentru virusul A/H1N1, conform unei decizii comune luate marţi de experţii din cele 27 de state membre ale Uniunii...
Vaccin american împotriva virusului A(H1N1), disponibil în octombrie Washington, 16 aug /Agerpres/ - SUA au o "bună speranţă" să obţină un vaccin împotriva gripei provocate de virusul A(H1N1) până la jumătatea lunii octombrie, a declarat - duminică, canalului de televiziune CNN - secretarul sănătăţii american, Kathleen Sebelius, potrivit AFP.
Spania: moartea unei femei însărcinate în urma gripei A, al 11-lea deces Madrid, 15 aug /Agerpres/ - O femeie însărcinată a decedat la Castellon, în estul Spaniei, "ca urmare a unor complicaţii legate de gripa porcină", devenind al 11-lea caz mortal provocat în această ţară de virusul A /H1N1/, a anunţat vineri Ministerul spaniol al Sănătăţii, citat de AFP.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Noi cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, depistate săptămâna trecută Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17-23 august.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţ a ajuns la cinci Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Mihaela Debita, a anunţat, marţi, că numărul cazurilor de gripă nouă în judeţ a ajuns la cinci, după ce au fost confirmate alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul A(H1N1).