Cele mai citite
 


Mehedinţi: Numărul cazurilor de viroze şi pneumopatii, în creştere
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a ajuns în această săptămână la 2.296, în creştere cu circa 17% faţă de prima decadă a lunii noiembrie.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Miruna Constantin, a declarat, pentru AGERPRES, că persoanele care au fost diagnosticate cu aceste afecţiuni au fost tratate de medicii de familie, doar 55 de cazuri necesitând internări în spital.
"Datorită campaniei de imunizare antigripală desfăşurate la nivelul reţelei celor aproximativ 160 de cabinete ale medicilor de familie, în Mehedinţi nu s-a înregistrat niciun caz de gripă. În prima tranşă s-au utilizat 6.400 doze de vaccin antigripal şi în luna decembrie urmează să mai distribuim aproape aceeaşi cantitate", a precizat Constantin.
De la mijlocul lunii octombrie, de când DSP Mehedinţi monitorizează cazurile de îmbolnăviri, 14.200 de persoane au primit asistenţă medicală pentru tratarea virozelor, pneumopatiilor şi a altor infecţii ale căilor respiratorii. AGERPRES/(AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Mehedinţi: Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii, sub media celor din 2014 Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii acute se află cu mult sub media celor din anul 2014, a declarat miercuri seara, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Mehedinţi: Aproximativ 3000 de doze de vaccin antigripal, distribuite medicilor de familie Aproximativ 3.000 de vaccinuri antigripale primite săptămâna trecută au fost distribuite medicilor de familie din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Dolj: DSP a primit 16.500 doze de vaccin antigripal Craiova, 5 dec /Agerpres/ - La nivelul judeţului Dolj au fost distribuite, într-o primă tranşă, 16.500 de doze de vaccin antigripal, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, dr. Ştefan Popescu.
Olt: DSP a primit 6.000 de doze de vaccin antigripal din 105.000 necesare Medicii de familie din judeţul Olt pot ridica începând de săptămâna viitoare primele doze de vaccin antigripal pentru imunizarea personalului medico-sanitar, al vârstnicilor, gravidelor şi copiilor, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.