Cele mai citite
 


Nelinişti cu privire la o tulpină virală mortală, creată într-un laborator olandez
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oameni de ştiinţă olandezi au creat un virus care este atât de periculos încât există temeri până şi cu privire la publicarea rezultatelor studiului realizat asupra sa, conform DutchNews.nl.
Experţii americani care au aflat despre acest virus se tem la rândul lor că informaţiile detaliate despre obţinerea sa ar putea ajunge în mâinile teroriştilor care ar putea folosi noul virus ca pe o armă.

Virusul a fost obţinut în cadrul unei solicitări primite de cercetătorii olandezi din partea National Institute of Health din SUA.

Echipa de cercetători olandezi, coordonată de Ron Fouchier, profesor de virusologie la Spitalul Universitar Erasmus, a creat o tulpină extrem de contagioasă a virusului gripei aviare, H5N1. Virusul H5N1 se transmite rar de la păsări la om, însă în cazul în care se transmite, infecţia este deseori fatală.

Scopul cercetărilor întreprinse de Ron Fouchier era de a afla dacă virusul H5N1 poate provoca o pandemie. El a observat că printr-o serie de mutaţii în ADN-ul viral poate obţine o tulpină extrem de virulentă. O echipă de cercetători japonezi a avut rezultate asemănătoare într-un studiu separat.

Apoi virusologul olandez a expediat rezultatele studiului său revistei Science, spre publicare. Reprezentanţii revistei au contactat Institutul american pentru Biosecuritate solicitând analizarea acestui studiu, iar institutul a anunţat autorităţile de la Washington cu privire la potenţialul periculos al acestuia pentru securitate şi sănătatea publică.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL ZIKA Un antibiotic a blocat infecţia fetusului cu acest virus într-un test de laborator (studiu) O echipă de cercetători americani a descoperit un antibiotic care blochează potenţialele căi de infectare cu virusul Zika a fătului aflat în faza de dezvoltare, cel puţin la nivelul culturilor de celule umane, informează agenţia Xinhua.
SUA: Publicarea unui controversat studiu privind un virus H5N1 mutant Revista americană Science a publicat joi un studiu olandez privind crearea în laborator a unui virus mutant al gripei aviare H5N1 care se transmite cu uşurinţă între mamifere, după o controversă privind riscurile legate de un atac bioterorist în cazul publicării acestui studiu, informează AFP.
Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale, care ar putea fi utilizate la realizarea de grefe şi ajuta astfel milioane de persoane care suferă de afecţiuni vocale, se arată într-un studiu publicat miercuri şi citat de AFP.
SUA: Nou tratament promiţător împotriva bolilor parazitare Cercetători americani au identificat un nou tratament care ar putea fi eficient în combaterea unor boli parazitare care provoacă peste 50.000 de decese anual, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature, citat de agenţiile EFE şi AFP.
Virus herpetic modificat genetic pentru diagnosticarea timpurie a cancerului Un grup de cercetători americani propune utilizarea virusului herpetic pentru depistarea timpurie a tumorilor. Un studiu în acest sens a desfăşurat de o echipă de la Cincinnati Children's Hospital Medical Center, sub conducerea lui Timothy Cripe, informează Newswise.
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...