Cele mai citite
 


Peste 150 de participanţi la a VII-a ediţie a 'Zilelor oncologiei ieşene'
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 150 de persoane din ţară şi Republica Moldova au luat parte, joi seara, la conferinţa care a deschis cea de-a şaptea ediţie a lucrărilor 'Zilelor oncologiei ieşene', eveniment care se desfăşoară în perioada 24-26 noiembrie, la Iaşi.
Manifestarea, organizată de Spitalul 'Sf. Spiridon' şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi, îşi propune ca timp de trei zile să organizeze dezbateri ce vizează 'Terapia cancerului, de la receptor la pacient'.
'Ca în fiecare an, ne propunem o întâlnire multidisciplinară şi multiprofesională la Iaşi, care să reprezinte o platformă pentru schimbul de experienţă asupra unor subiecte importante în managementul cancerului, în lumina ritmului alert al acumulării informaţiilor în domeniul oncologiei. Interesul suscitat de ediţiile anterioare ne stimulează eforturile de actualizare a tematicii şi modalităţilor de prezentare, programul sperând să ofere tuturor participanţilor informaţii utile şi de actualitate privind aspecte legate de diagnostic, biologie tumorală, chirurgie, radioterapie şi tratamente medicale oncologice', a declarat în deschiderea sesiunii de conferinţe conf.dr. Lucian Miron, preşedintele conferinţei.
Prezent la eveniment, prof.univ.dr Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, respectiv, preşedinte al Colegiului Medicilor, şi-a exprimat speranţa ca sesiunile de lucrări din cadrul celei de-a opta ediţii a 'Zilelor Oncologiei Ieşene' să se desfăşoare în aula Institutului Regional de Oncologie, unitate care ar trebui să funcţioneze din luna decembrie a acestui an. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Personalul medical de la Spitalul Sf. Spiridon, în stare de şoc după tragedia aviatică SMURD Angajaţii Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi sunt în stare de şoc, după aflarea veştii că doi dintre colegii lor şi-au pierdut viaţa în timpul tragediei aviatice SMURD din Republica Moldova.
Ladislau Ritli: Institutul de Oncologie de la Iaşi, la standarde ridicate Institutul Regional de Oncologie din Iaşi va fi unul dintre cele mai performante instituţii de profil din ţară, a declarat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, cu ocazia unei vizite efectuate marţi la unitatea medicală.
Iaşi: Aproximativ 2000 de locuri la UMF Gr. T. Popa, în anul universitar 2016-2017 Aproximativ 2000 de locuri sunt scoase la admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi pentru anul universitar 2016-2017, examenele fiind de tip grilă.
Schimb de experienţă între psihiatrii din Iaşi şi Bălţi, Republica Moldova Un grup de cadre medicale de la Spitalul de Psihiatrie din Bălţi se află la Iaşi pentru a efectua un schimb de experienţă, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, Gabriel Oprişanu.
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.