Cele mai citite
 


Peste 86% dintre candidaţii la concursul de Rezidenţiat au obţinut punctaj de promovare
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) informează că peste 86% dintre candidaţii la concursul de Rezidenţiat din sesiunea 2011 au obţinut punctaj de promovare.
Potrivit unui comunicat de presă remis vineri AGERPRES, din cei 5.025 tineri absolvenţi ai facultăţilor de medicină şi farmacie înscrişi la concurs, au fost admişi un număr de 4339, dintre care 3.482 candidaţi au obţinut punctaj de promovare în domeniul medicină, 703 au obţinut punctaj de promovare în domeniul medicină dentară, iar 154 au obţinut punctaj de promovare în domeniul farmacie.
'Pentru domeniul medical punctajul maxim realizat a fost de 939 puncte, iar cel minim de promovare de 530 puncte. La medicină dentară punctajul maxim realizat a fost de 902 puncte, iar cel minim de promovare 480 puncte. La farmacie punctajul maxim realizat a fost de 868 puncte şi punctajul minim de promovare 441 puncte', se arată în documentul citat.
Cei 5.025 de candidaţi înscrişi în concursul de Rezidenţiat au concurat pe un număr de 3.810 locuri şi posturi.
Potrivit MS, repartiţia pentru alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire în rezidenţiat a candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare şi au concurat pe loc, se va desfăşura duminică, 27 noiembrie a.c., în intervalul orar 9.00-21.00, urmând ca a doua zi să fie distribuite locurile rămase disponibile la finalul primei zile de raportare.
Marţi, 29 noiembrie a.c., la orele 9.00, în cadrul direcţiilor de sănătate publică care au publicat posturile la concurs, începe repartiţia candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare şi au concurat pe post.
Datele privind concursul sunt postate pe pagina de web www.rezidenţiat.info. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a publicat metodologia pentru rezidenţiat; mai multe locuri/posturi la medicină generală, medicină dentară şi farmacie Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat metodologia pentru examenul de rezidenţiat pentru sesiunea 2016, care va avea loc pe 20 noiembrie, una dintre noutăţi constând în majorarea numărul de locuri/posturi pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie.
Peste 5.000 de candidaţi la examenul de rezidenţiat Peste 5.000 de candidaţi susţin, duminică, examenul de rezidenţiat pentru care Ministerul Sănătăţii a scos la concurs, în acest an, 3.305 locuri.
Rezidenţiat la UMF 'Carol Davila' Bucureşti - 1.875 de candidaţi Un număr de 1.875 de candidaţi s-au înscris la concursul pentru admiterea în rezidenţiat la UMF "Carol Davila" din Bucureşti în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, examen care va avea loc duminică şi este organizat de Ministerul Sănătăţii.
Peste 5.000 de candidaţi la concursul de rezidenţiat din 17 noiembrie Un număr de 5.102 candidaţi s-au înscris la concursul de rezidenţiat care va avea loc în data de 17 noiembrie, dintre aceştia 1.942 pentru a susţine examenul în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila" din Bucureşti.
MS despre rezidenţiat: Repartiţia candidaţilor se face cu respectarea OUG privind organizarea concursului Candidaţii care au obţinut punctajul minim de promovare la rezidenţiatul organizat în Bucureşti vor fi repartizaţi prin organizarea unui nou concurs, potrivit legislaţiei în vigoare, a informat joi Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat remis AGERPRES.
Peste 87% din tinerii medici au promovat examenul de rezidenţiat Peste 87% dintre tinerii medici au obţinut punctaj de promovare la examenul de Rezidenţiat din acest an, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis joi AGERPRES.