Cele mai citite
 


Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat: Voi face o interpelare primului ministru în cazul Promex
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că va face o interpelare la premierul Emil Boc, în cazul Promex Brăila, unde mii de pensionari ai acestei societăţi sunt nevoiţi să plătească sute de lei datorii la Casa de Asigurări de Sănătate, din cauza unei legi 'aberante'.
Mii de pensionari ai Promex Brăila, care deţin acţiuni la companie, se află în situaţia de a fi executaţi silit, deoarece sunt datori la fondul de sănătate cu sume ce depăşesc 1.000 de lei, pentru venituri de trei-patru lei, realizate din dividende, pe care nici măcar nu le-au încasat.
'Sunt sume care au fost repartizate, dar nu şi încasate, pentru care datorează, conform legii, pentru că legea este proastă, sute de lei. Am discutat această problemă inclusiv cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care m-a asigurat că va face toate diligenţele la nivelul Ministerului de Finanţe, pentru a găsi o soluţie. Voi face o interpelare la primul ministru în cazul Promex. Trebuie modificată legea, dar din păcate nu poate fi aplicată retroactiv. Ar trebui ca Promex să facă o declaraţie rectificativă şi să apară că sumele au fost doar declarate şi nu încasate. Pe fond, este o aberaţie, pentru că, pentru 3 lei, datorezi 10 milioane de lei', a declarat Rotaru. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Brăila: Datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate luni de directorul instituţiei, Camelia Nedelcu.
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Brăila: Venituri de peste 49 milioane lei, realizate din contribuţiile de asigurări de sănătate Veniturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila de la începutul anului din sumele încasate reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate au fost în valoare de peste 49 milioane lei, potrivit unei informări prezentate de directorul CJAS Brăila, Camelia Nedelcu.