Cele mai citite
 


Rompetrol a finanţat cu 28.000 de dolari modernizarea a două unităţi medicale din Sibiu
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul Rompetrol a investit aproximativ 28.000 dolari în modernizarea şi reabilitarea a două unităţi medicale din judeţul Sibiu, secţia de psihiatrie pediatrică a spitalului 'Dr. Gheorghe Preda' şi dispensarul din comuna Micăsasa, în cadrul programului de responsabilitate socială 'Împreună pentru fiecare', potrivit unui comunicat al companiei.
Proiectele de sănătate implementate în perioada 15 august - 20 noiembrie 2011 au presupus lucrări de reabilitare şi dotare. Cu ajutorul a 50 de voluntari, au fost modernizate 12 saloane, holurile, sala de tratament, cabinetul psihologului, sala de joacă, sala şi magazia de ergoterapie.
În acelaşi timp, programul de reabilitare a cabinetul medical rural a fost susţinut de 30 de voluntari din comunitatea locală şi a constat în achiziţionarea şi instalarea unei centrale termice, repararea pereţilor, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor, dotarea cu aparatura medicală. De asemenea, în cabinet a fost amenajat un spaţiu pentru medicul care zilnic parcurgea 120 km pentru a putea trata pacienţii.
Rompetrol a acordat, în 2010, o finanţare de circa 14.000 dolari pentru modernizarea unei secţii a Spitalului de Psihiatrie Pediatrică din Sibiu.
Aceste proiecte realizate în judeţul Sibiu au ca beneficiari 4.000 de pacienţi ce primesc îngrijire în cele două unităţi medicale - 3.000 în Micăsasa şi 1.000 de copii ai spitalului de psihiatrie.
Programul de responsabilitate socială 'Împreună pentru fiecare' a început în 2009 şi este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul programului, Rompetrol a sprijinit comunităţile locale din toate judeţele ţării pentru realizarea a 55 de proiecte care au ajutat la îmbunătăţirea vieţii oamenilor.AGERPRES/(AS-Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Proiecte de reabilitare şi dotare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Extinderea, reabilitarea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, respectiv dotarea cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj sunt două dintre proiectele aprobate vineri de consilierii judeţeni, valoarea totală a investiţiilor...
Sălaj: Modernizarea şi dotarea spitalului judeţean, între obiectivele CJ în 2015 Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, instituţie ce administrează Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, va continua în 2015 procesul de modernizare şi dotare cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, potrivit precizărilor făcute joi, într-o conferinţă de presă, de Tiberiu Marc, p...
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Giurgiu: Reabilitarea Căminului de bătrâni de la Mironeşti, primul contract de finanţare Regio din acest an pentru judeţ Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Căminului pentru persoane vârstnice Mironeşti, judeţul Giurgiu, este primul contract de finanţare din acest an semnat de judeţul Giurgiu în cadrul Regio, Axa prioritară 3 privind îmbunătăţirea infrastructurii sociale.
Gorj: Investiţie de un milion de euro pentru reabilitarea şi dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului Spitalului Bumbeşti-Jiu Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu va fi reabilitat şi dotat cu aparatură medicală, investiţia fiind de un milion de euro, a declarat miercuri pentru AGERPRES primarul Constantin Bobaru.