Cele mai citite
 


În lume are loc o sinucidere la fiecare 40 secunde (OMS)
miercuri, 9 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

<p>Sinuciderea, care provoacă un milion de morţi în fiecare an, este un fenomen social care afectează toate culturile, iar măsurile de prevenire trebuie să ţină cont de dimensiunile culturale ale problemei, a anunţat, marţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).</p>

Cu două zile înainte de Ziua Internaţională de Prevenire a Sinuciderii, care va fi marcată joi, OMS precizează că, pe baza datelor celor mai recente, 1,5 la sută din totalul deceselor din lume au drept cauză sinuciderea, care este a zecea cauză cea mai importantă a mortalităţii, notează Efe.

Dacă se analizează cifra globală, atunci înseamnă că au loc 3000 de sinucideri în fiecare zi, sau una la fiecare 40 de secunde.

Mai mult, organizaţia internaţională estimează că aceste cifre - care provin din datele puse la dispoziţie de guverne - ar putea fi, în realitate de la 10 pînă la 20 de ori mai mari.

La modul general, principalul factor de risc în sinucidere sunt problemele mentale, provocate de o stare depresivă sau de consumul de alcool. În particular, în Asia de pildă, 'impulsul joacă un rol important' în momentul în care o persoană decide să-şi ia viaţa, relevă raportul.

Conform OMS, ingestia de pesticide s-a transformat într-una dintre metodele cele mai folosite de cei care doresc să se sinucidă, în Asia, iar mai recent şi în America de Sud, America Centrală şi Africa.

Raportul mai constată că în general sinuciderile se înregistrează mai frecvent în rândul bărbaţilor, cu excepţia Chinei, şi că rata sinuciderilor este mai mare decât media în rândul comunităţilor indigene.

Organizaţia recomandă ca strategia de prevenţie a sinuciderilor în ţările dezvoltate să se concentreze pe identificarea rapidă şi tratarea problemelor mentale. În schimb, în ţările în curs de dezvoltare eforturile trebuie axate pe limitarea accesului la pesticide în comunităţile rurale.

Sinuciderea este un motiv serios de îngrijorare şi în Europa de Est, cu cifre care ar putea ajunge în anumite ţări la 40 de cazuri la 100.000 de persoane.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Depresia - Cauze si Simptome Nu exista un raspuns clar la intrebarea despre cauzele depresiei. Depresia este de obicei declansata de o combinatie de factori biologici, psihologici si factori din mediu.
OMS: Peste 1.000 de morţi de la declanşarea epidemiei de Ebola (nou bilanţ) Peste 1.000 de persoane au murit în Africa de Vest după ce au contractat virusul Ebola, a anunţat luni seară Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează marţi DPA.
OMS: Bilanţul epidemiei de holeră în RD Congo a depăşit 500 de morţi Epidemia de holeră din Republica Democrată Congo a afectat circa 18.000 de persone şi a făcut 517 morţi, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care pregăteşte lansarea unei campanii de vaccinare a 300.000 de persoane la Kinshasa, scrie AFP.
Statele trebuie să introducă legi mai dure pentru a asigura siguranţa rutieră (OMS) Statele trebuie să introducă legi mai dure pentru a-i împiedica pe şoferi să conducă cu viteză şi sub influenţa băuturilor alcoolice, în vederea reducerii numărului de victime ale accidentelor auto, soldate anual cu 1,25 de milioane de morţi, a recomandat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite...
OMS: Ebola a făcut 120 de morţi în rândul personalului medical Epidemia de Ebola a ucis până în prezent 120 de membri ai personalului medical, în timp ce în cele trei ţări cele mai afectate de acest virus mortal - Liberia, Guineea şi Sierra Leone - nu există decât unul sau doi medici la 100.000 de locuitori, a declarat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
OMS: Peste 3,3 milioane de persoane au murit în 2012 din cauza consumului de alcool Peste 3,3 milioane de persoane au murit în întreaga lume în 2012 din cauza consumului excesiv de alcool, se arată într-un raport publicat luni de Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS), care a făcut apel la guverne să depună mai multe eforturi pentru a proteja populaţia de consecinţele negative asupra...