Cele mai citite
 


SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Potrivit acestuia, sistemul american de sănătate pare mai eficient în a oferi costuri mari decât calitate a serviciilor, spre deosebire de alte ţări dezvoltate. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de tratamentul cancerului, sistemul american se dovedeşte mai performant decât alte sisteme de sănătate - deşi rămâne mai puţin eficient în tratarea altor boli.

Studiul a indicat că americanii plătesc peste 7.900 dolari de persoană pentru fiecare an de asistenţă medicală - cu mult mai mult decât orice altă ţară OCDE - dar mor în continuare mai repede decât locuitorii altor state din lumea industrializată.

Astfel, costul asistenţei medicale în Statele Unite este cu 62% mai mare decât cel din Elveţia - ţară cu un venit similar pe cap de locuitor, care se bazează, de asemenea, în mod substanţial, pe asigurările private de sănătate.

Cu toate acestea, americanii primesc puţină îngrijire medicală, în pofida sumelor ridicate plătite, ca urmare a testelor şi procedurilor costisitoare medicale şi dau mai mulţi bani pe sănătate decât în majoritatea ţărilor luate în considerare de studiu.

În aceste condiţii, creşterea speranţei de viaţă în Statele Unite în ultima jumătate de secol este, de asemenea, sub media OCDE, câştigând doar 8,3 ani din 1960 prin comparaţie cu o medie de 11,2 ani în statele OCDE.

Cea mai mare speranţă de viaţă se înregistrează în Japonia ( 86,4 ani), urmată, în top 10, de Spania (84,9 ani), Elveţia (84,6 ani), Franţa (84,4 ani), Australia (83,9 ani), Coreea (83,8 ani), Israel (83,5 ani), Finlanda (83,5 ani), Suedia (83,4 ani) şi Islanda (83,3 ani).

Astfel, cu o speranţă de viaţă de 78,2 de ani, SUA se clasează pe locul al 28-lea în clasamentul OECD, între Chile, cu 79,5 ani şi Republica Cehă, cu 80,5 ani.

Calitatea serviciilor şi costurile oferite de un sistem de sănătăte american evaluat la 2,6 trilioane de dolari constituie subiectul unei dezbateri naţionale aprinse despre cum trebuie reglementat şi plătit tratamentul în special în cazul celor săraci sau al vârstnicilor.

În pofida unei speranţe de viaţă mai mici decât media, Statele Unite ocupă locul întâi la supravieţuirea pacienţilor cu anumite forme de cancer. Spre exemplu, SUA au cele mai ridicate rate de supravieţuire în rândul pacienţilor cu cancer de sân şi a doua rată, după Japonia, pentru persoanele cu cancer colorectal - rezultate datorate în mare parte unui proces eficient de depistare precoce, potrivit studiului OCDE.

Pe de altă parte, americanii au mai puţini medici şi paturi de spital, fac mai puţine vizite la doctor, merg la spital mai rar şi petrec în spitale perioade mai scurte decât locuitorii din aproximativ trei-sferturi de alte state OCDE.

Acest lucru are legătură cu faptul că Statele Unite se află în fruntea clasamentului atunci când vine vorba de proceduri medicale costisitoare cum ar fi RMN-ul sau operaţiile de cezariană, ultimele fiind de aproape de două ori mai scumpe în Statele Unite decât în Germania.

Nu în ultimul rând, în SUA, medicamentele costă cu aproximativ 60% mai mult decât într-o serie de ţări europene. AGERPRES / (Ana Bîgu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Britanicii, printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi (studiu) Britanicii se numără printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi, în pofida a şase decenii de asistenţă medicală gratuită şi a amplelor campanii de sănătate publică, potrivit unui nou studiu, comandat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi apărut marţi online în publicaţia Lancet, preluată de AP.
'Boom-ul' naşterilor de gemeni este legat de vârsta mai înaintată a mamelor şi de asistenţa medicală la procreare Numărul naşterilor de gemeni s-a dublat în ţările dezvoltate în ultimii 40 de ani, însă în ultimii ani, rata naşterilor de gemeni a scăzut în mai multe ţări, conform unui studiu publicat la începutul acestei săptămâni în revista americană 'Population and Development', citat de publicaţia franceză online...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Un nou serviciu în sprijinul celor bolnavi lansat de HOSPICE Casa Speranței în județul Brașov: serviciul de consultanță telefonică helpline - ca răspuns la nevoile pacienților Începând din luna februarie 2014 fundația HOSPICE Casa Speranței este la dispoziția tuturor pacienților pe care îi are in evidență în județul Brașov, 24 de ore din 24.
Ziua internaţională a talasemiei La 8 mai, în fiecare an, este marcată Ziua internaţională a talasemiei, o iniţiativă a Federaţiei Internaţionale a Talasemiei (TIF), cea care stabileşte şi tema zilei.