Cele mai citite
 


SUA: Un spital instalează camere de luat vederi pentru a determina personalul medical să se spele pe mâini
sâmbătă, 26 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un spital din Manhasset, New York, a găsit o metodă originală de a determina personalul medical să se spele pe mâini: instalarea unui sistem video ce permite monitorizarea medicilor şi asistentelor care sunt obligaţi să-şi dezinfecteze mâinile de fiecare dată când intră sau ies din salonul unui pacient, notează în ediţia sa de vineri New York Times.
Camerele din plafon sunt focalizate către chiuvete şi dozatoarele de substanţe dezinfectante din interiorul şi din afara saloanelor. (Pacienţii nu sunt fotografiaţi). Un monitor la fiecare uşă vede atunci când cineva intră sau iese dintr-o cameră - oricine trece de o uşă are 10 secunde pentru a se spăla pe mâini.

Ceea ce face ca sistemul să funcţioneze nu este doar filmarea în sine, ci şi feedback-ul. La trei ore după intrarea în tură, asistenta şefă primeşte un mesaj e-mail cu informaţii detaliate în legătură cu rata igenizării mâinilor în rândul personalului, şi din nou, la sfârşitul turei. Semnalele LED sunt o prezenţă constantă atât în secţia medicală, cât şi cea de chirurgie din unitatea de primire urgenţe a Spitalului Universitar North Shore.

Cu trei ani în urmă, pe baza aceloraşi criterii, rata de igienă a mâinior în unitatea de primire urgenţe a fost extrem de scăzută - o medie de 6,5%. Însă odată sistemul de monitorizare video instalat, rata spălării pe mâini sau a utilizării substanţelor dezinfectante a crescut cu peste 80%.

Circa 1 din 20 de pacienţi din spitalele din SUA dobândesc o infecţie în timpul internării - multe sau majoritatea prin intermediul mâinilor personalului medical, scrie New York Times. Infecţiile intraspitaliceşti sunt a patra cauză de deces din America. Însumate, decesele anuale din Statele Unite cauzate de accidente auto, SIDA şi cancer de sân sunt mult mai puţine deât cele 100.000 de decese provocate în fiecare an de infecţiile intraspitaliceşti, precizează sursa citată.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infecţiile contractate în spitale afectează anual peste 6 milioane de pacienţi în Europa şi SUA (OMS) Infecţiile contractate în spitale afectează, anual, 4,5 milioane de pacienţi în Europa şi 1,7 milioane în SUA, a comunicat, joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce a anunţat că a fost desemnat un reprezentant special pentru securitatea pacienţilor, transmite EFE.
Premieră mondială în SUA: transplant de ficat între doi pacienţi infectaţi cu HIV Medicii americani au anunţat miercuri că au realizat primul transplant de ficat din lume între doi purtători ai virusului SIDA (HIV), la trei ani după ridicarea de către SUA a interdicţiei de a efectua astfel de intervenţii chirurgicale, informează agenţia France Presse (AFP).
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Experţii americani avertizează în legătură cu posibila infectare cu superbacterii în următoarele luni După două cazuri confirmate în SUA a unor superbacterii care supravieţuiesc tratamentului cu un antibiotic de ultimă instanţă, experţii în boli infecţioase spun că se aşteaptă la mai multe cazuri în lunile următoare deoarece gena bacteriană din spatele superbacteriei este probabil mult mai răspândită...
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti