Cele mai citite
 


La Cluj s-a deschis al 12-lea centru din ţară de pregătire a personalului SMURD
luni, 28 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a inaugurat sâmbătă, la Cluj, împreună cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Traian Igaş, cel mai nou centru de pregătire al personalului SMURD. Centrul a fost construit din sume provenite exclusiv din donaţiile populaţiei de doi la sută pe impozitul pe venit.
'Aproximativ un milion de lei a fost suma investită în centru, în Cluj, din sume donate în Cluj, iar în total s-a investit 1,5 milioane, dar şi restul de bani sunt tot din 2 la sută, dar din alte părţi. Acest centru de la Cluj are impact regional, nu este doar al Clujului, el va deservi şi Bistriţa şi Maramureşul. Este cel mai nou centru. Fară aceste sume adunate din 2 la sută nu puteam realiza aceste centre şi dotarea lor pentru că numai dotarea cu manechine a fost 80.000 de lei', a declarat sâmbătă, la inaugurare Raed Arafat.
În ţară funcţionează 12 astfel de centre de pregătire a paramedicilor care lucrează pe ambulanţele SMURD.
Tot sâmbătă au fost prezentate 21 de ambulanţe care au fost achiziţionate printr-un program regional de către consiliile judeţene din mai multe judeţe din Transilvania.
Proiectul se numeşte 'Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord' şi a vizat achiziţionarea de maşini pentru dezvoltarea centrelor SMURD din această zonă.
Autospecialele vor fi repartizate în cele şase judeţe ale Regiunii de Nord-Vest. Cele trei ambulanţe care vor fi trimise la Sălaj vor constitui de fapt şi nucleul pe care se va forma un centru SMURD în acest judeţ.
'Ambulanţele acestea sunt foarte importante. Este un proiect prin care consiliile judeţene s-au asociat şi au cumpărat aceste maşini. Ele sunt importante pentru că vor înlocui maşinile uzate deja, care au cinci-şase ani şi care vor fi puse pe linia doi. Altă parte din maşinile noi se va folosi pentru deschiderea unor noi puncte SMURD', a mai spus Arafat.
Valoarea totală a echipamentelor achiziţionate este de 8.149.950 lei. Fondurile au fost obţinute prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3.
Pe lângă cele 21 de ambulanţe de prim ajutor se mai adaugă şi 38 de autospeciale de stins incendii. AGERPRES/(A, AS - Elena Stanicu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Constanţa: Centru de formare şi pregătire în prim ajutor şi descarcerare, inaugurat de secretari de stat ai MS şi MAI Secretarii de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) şi Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat şi, respectiv, Cătălin Constantin Chiper, au inaugurat, miercuri, la Constanţa, un centru de formare şi pregătire în prim ajutor şi descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul...