Cele mai citite
 


Maramureş: Patru ambulanţe SMURD pentru staţiile teritoriale
luni, 28 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş a intrat, duminică, în posesia a patru ambulanţe pentru SMURD care urmează a fi distribuite serviciilor din teritoriu.
Cpt. Adrian Mihai a declarat pentru AGERPRES că autospecialele dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie vor servi unităţile operative din patru localităţi, altele decât baza principală SMURD Baia Mare.
''Dotarea cu ambulanţe destinate serviciului SMURD face partea din a doua etapă a Programului Operaţional Regional prin care ISU Maramureş a fost echipat cu patru ambulanţe tip B Volkswagen Transporter 4×4, specific zonei montane şi fiecare a costat în jur de 110.000 de euro. Fiecare dintre aceste ambulanţe vor fi repartizate zilele următoare la primăria comunei Fărcaşa, oraşelor Târgu Lăpuş, Bogdan Vodă şi Borşa, în funcţie de cum se vor termina lucrările la investiţiile bazelor SMURD din zonă'', a declarat cpt. Adrian Mihai.
ISU Maramureş a deschis recent o bază de lucru în comuna Fărcaşa, localitate de unde pompierii militari vor interveni în cazul unor solicitări în alte 10 localităţi rurale. Baza va avea şi o staţie SMURD. AGERPRES /(A - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, la ISU Maramureş Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a fost dotat recent cu două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, specifice muncii în condiţii dificile, valoarea acestora ridicându-se la 700.000 de euro.
Alba: Două ambulanţe SMURD de terapie intensivă, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Două ambulanţe SMURD, de terapie intensivă - tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene, au intrat joi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, prin realocare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Banat' Timiş.
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Maramureş: Maşinile SMURD vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă Autovehiculele de intervenţie SMURD din cadrul ISU Maramureş vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă pentru a asigura intevenţia medicală de urgenţă.
Covasna: ISU a primit trei ambulanţe SMURD; serviciul va deveni operational anul viitor Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a preluat luni trei ambulanţe care vor intra în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va deveni operaţional la nivel de judeţ începând de anul viitor.