Cele mai citite
 


Noul vaccin împotriva cancerului pulmonar, inventat în Cuba, va fi experimentat în Marea Britanie
luni, 28 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Plamanii
 

Un vaccin împotriva cancerului pulmonar ce a fost inventat recent în Cuba urmează să fie testat pe pacienţi în Marea Britanie, relatează sâmbătă portalul Medical Xpress.

Vaccinul denumit Cimavax EGF a fost inventat de experţi cubanezi de la Centrul pentru Imunologie Moleculară /CIM/ din Havana. Acesta conţine un analog al factorului de creştere epidermică, necesar în creşterea şi răspândirea celulelor canceroase. Introducerea preparatului în organism mobilizează sistemul imunitar al pacientului în lupta cu celulele canceroase.

Studiile clinice efectuate în Cuba pe un eşantion de aproximativ 1000 de voluntari au demonstrat eficacitatea şi siguranţa noului medicament: el creştea speranţa de viaţă a pacienţilor în medie cu 4-5 luni, fără să genereze efecte secundare semnificative. Calitatea vieţii pacienţilor s-a îmbunătăţit, susţine CIM.

Pe baza acestor teste, vaccinul, la care s-a lucrat din 1992, a fost înregistrat de Ministerul cubanez al Sănătăţii. Preparatul a fost aprobat pentru utilizare în cazul pacienţilor în stadiile trei şi patru de cancer pulmonar, cărora nu le-a ajutat tratamentul tradiţional.

După cum subliniază Erik D'Hondt, responsabil de promovarea medicamentului în Europa, testarea Cimavax EGF în Marea Britanie va începe în următoarele zile. El nu a precizat însă numărul voluntarilor angrenaţi în teste.

Oamenii de ştiinţă cubanezi speră ca vaccinul lor să fie aprobat spre utilizare în SUA, Peru, Malayezia şi China.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou studiu clinic confirmă eficacitatea imunoterapiei împotriva cancerului Rezultatele unui nou studiu clinic prezentate miercuri, au confirmat încă o dată potenţialul promiţător al imunoterapiei pentru prelungirea duratei de viaţă a pacienţilor cu melanom avansat, o formă agresivă a cancerului de piele, informează agenţia France Presse.
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
Cercetătorii lucrează la dezvoltarea unui test de sânge 'universal' care ar putea depista cancerul Cercetători din Marea Britanie lucrează la dezvoltarea unui test de sânge "universal" pentru a detecta cancerul. Denumit Lymphocyte Genome Sensitivity, testul a fost aplicat până acum pe pacienţi cu melanom, cancer pulmonar şi cancer de colon, identificând acurateţe stările maligne şi precanceroase,...
O toxină din veninul şarpelui cu clopoţei este eficientă împotriva cancerului, potrivit unui studiu brazilian O substanţă extrasă din veninul şarpelui cu clopoţei ar putea mări speranţa de viaţă a pacienţilor care suferă de cancer de piele, potrivit unor experimente braziliene realizate, pentru moment, pe şoareci de laborator, semnalează EFE.
DOCUMENTAR: 35 de ani de când SIDA a fost descrisă pentru prima oară La 5 iunie 1981, o boală epidemică, numită ulterior SIDA ("sindromul imunodeficienţei umane dobândite"), a fost descrisă pentru prima oară de către medicul Michael Gottlieb de la UCLA Medical Center (SUA), specializat în imunologie. Gottlieb a descris în "Morbidity and Mortality Weekly Report", jurnalul...
Hunedoara: Numărul cazurilor de cancer de piele s-a dublat în ultimii doi ani Numărul bolnavilor care suferă de cancer de piele s-a dublat, în ultimii doi ani, în judeţul Hunedoara, în paralel constatându-se şi o creştere cu 10% a cazurilor de cancer pulmonar, potrivit datelor statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara prezentate luni, cu prilejul unui seminar...