Cele mai citite
 


Sălaj: Ambulanţe noi pentru SMURD
luni, 28 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Porolissum al judeţului Sălaj a primit, sâmbătă, trei ambulanţe ce vor fi utilizate în cadrul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va fi operaţional în Sălaj, cel mai probabil, până la finele acestui an, potrivit purtătorului de cuvânt al pompierilor sălăjeni, Lucian Jacodi.
Ambulanţele au fost achiziţionate printr-un proiect al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord, finanţat în cadrul Programul Operaţional Regional.
După recepţie, va urma o scurtă perioadă de timp în care se vor finaliza procedurile de acreditare al ambulanţelor în vederea operaţionalizării SMURD în Sălaj. Cele trei ambulanţe care au fost primite vor fi distribuite Detaşamentului de pompieri Zalău şi Gărzilor de intervenţie Ileanda şi Nuşfalău. Alături de acestea, ISU Sălaj ar mai urma să primească alte două ambulanţe printr-un program al Ministerului Sănătăţii, judeţul Sălaj numărându-se printre puţinele judeţe din ţară care nu are serviciu SMURD, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Lucian Jacodi.
Potrivit sursei citate, pregătirea implementării SMURD în Sălaj a inclus amenajarea unui spaţiu corespunzător destinat personalului şi instruirea a 62 de cadre - paramedici.
Astfel, odată cu recepţia acestor trei ambulanţe de tip B şi cu finalizarea procedurilor de acreditare şi a tuturor documentelor necesare este posibil, ca până la sfârşitul anului 2011, judeţul Sălaj să beneficieze de SMURD, a conchis Lucian Jacodi. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Sălaj: Echipamente de intervenţie de peste 10 milioane de lei pentru pompierii din judeţ Un număr de 12 echipamente de intervenţie, în valoare de peste 10 milioane de lei, au fost achiziţionate în ultimii cinci ani de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj prin intermediul unui proiect european al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Transilvania de Nord", sprijinit...
Brăila: ISU inaugurează Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Făurei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va inaugura vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat joi, pentru AGERPRES, ofiţerul de relaţii publice al ISU Brăila...
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...
Brăila: SMURD Făurei a devenit operaţional Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a inaugurat vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă.