Cele mai citite
 


Suceava: Ambulanţa Fălticeni reabilitată cu bani de la bugetul judeţean
luni, 28 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a inaugurat, la sfârşitul acestei săptămâni, substaţia de ambulanţă din Fălticeni, reabilitată cu aproximativ 300.000 de lei, sumă alocată de la bugetul judeţean.
Ambulanţa Fălticeni deserveşte aproximativ 180.000 de locuitori din municipiu şi 20 de comune din zonă, iar investiţia a presupus lucrări la infrastructură, faţada exterioară, acoperiş, recompartimentarea spaţiului, înlocuirea instalaţiei electrice, termice şi sanitare, schimbarea tâmplăriei, a pardoselii şi a tavanelor.
Flutur a spus că reabilitarea substaţiei de la Fălticeni face parte din procesul de modernizare a infrastructurii sistemului medical din judeţul Suceava, iniţiat de CJ Suceava şi a constituit o prioritate, având în vedere că asigură asistenţa medicală de urgenţă 24 de ore pentru şi acoperă o zonă cu foarte mulţi locuitori.
Preşedintele CJ Suceava a precizat că în judeţ se derulează un program de dotare a sistemului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească ce prevede achiziţia a 20 de autospeciale sanitare şi a unor maşini de descarcerare, zece dintre acestea fiind deja livrate.
La rândul său, primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, a spus că reabilitarea substaţiei de ambulanţă reprezintă ''un pas înainte'', dând asigurări că, pe lângă sprijinul acordat de CJ Suceava şi Consiliul Local Fălticeni va acorda ajutor pentru continuarea altor investiţii necesare acestei substaţii.
Totodată, Cristian Radu, şeful substaţiei de ambulanţă Fălticeni, s-a declarat mulţumit de lucrările de reabilitare a clădirii prin care s-au creat condiţii optime de lucru pentru personalul medical ce deserveşte staţia, care are zilnic 45 - 50 de solicitări zilnic, dintre care 30 - 35 sunt urgente majore.
Imobilul în care funcţionează substaţia de ambulanţă Fălticeni are o vechime de aproape o sută de ani, până în anii '60, fiind destinată staţiei de motoare electrice a vechii centrale electrice a oraşului.
Ambulanţa Fălticeni dispune de 44 de angajaţi, dintre care un medic, 19 asistenţi medicali, 19 ambulanţieri, patru dispeceri şi o femeie de serviciu. /AGERPRES/(A-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Suceava: Punctul de asistenţă medicală din PTF Siret este funcţional, a anunţat prefectul Punctul de asistenţă medicală, al cărui înfiinţare s-a decis în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, este funcţional începând de sâmbătă, persoanele care intră în ţară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.