Cele mai citite
 


Arad: Prima intervenţie a elicopterului SMURD de la Arad a fost făcută în oraşul Pecica
marţi, 29 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elicopterul aflat în dotarea punctului de operare aeriană SMURD de la Arad a avut prima sa intervenţie duminică, la numai o zi de la momentul în care punctul de operare a devenit operaţional.
Intervenţia a fost făcută în oraşul Pecica, situat la 20 km de municipiul Arad, acolo unde un copil de 9 ani, care a fost victima unui accident rutier, a avut nevoie să fie transportat urgent la spital.
'Regret faptul că prima intervenţie a elicopterului a avut loc chiar la Pecica (n.r. - oraşul de reşedinţă al ministrului Administraţiei şi Internelor - n.red.), dar în acelaşi timp mă bucur că prin înfiinţarea punctului de operare aeriană de la Arad am putut să ajungem la timp la locul accidentului, ca să putem salva viaţa unui seamăn de-al nostru', a declarat, pentru Agerpres, ministrul Traian Igaş.
La rândul său, dr. Monica Puticiu, medic-şef al SMURD Arad şi al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a declarat, pentru Agerpres, că elicopterul cu personalul medical a ajuns la Pecica în doar câteva minute.
'A durat cinci minute să ajungem la locul accidentului, dar elicopterul a găsit cu greu un loc unde să poată ateriza. Copilul accidentat a fost diagnosticat cu contuzie toraco-abdominală de către echipajul medical sosit cu elicopterul, după care a fost preluat de o ambulanţă SMURD, cu care a fost transportat la SCJU Arad. S-a decis să fie transportat cu ambulanţa la Arad, deoarece elicopterul nu putea ateriza în curtea SCJU Arad, astfel că ar fi trebuit ca elicopterul să aterizeze la aeroport, de unde copilul ar fi trebuit transportat cu o ambulanţă la spital', a precizat dr Monica Puticiu.
Aceasta a mai spus că în prezent copilul se află internat la SCJU Arad, starea sa fiind bună.
Punctul de operare aeriană SMURD de la Arad a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a lui Ladislau Ritli, ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministrul Sănătăţii, col. Marcel Lucaciu, şeful IGSU, precum şi a numeroase oficialităţi locale.
Înfiinţarea sa a fost justificată prin aceea că se află în apropierea unor drumuri naţionale (DN 7 Nădlac - Deva, DN 69 Arad - Timişoara, DM 79 Arad - Oradea), pe care sunt înregistrate numeroase accidente rutiere grave.
Având în dotare un elicopter EC 135, punctul de operare aeriană SMURD urmează să deservească judeţele Arad, Timiş, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara şi Sălaj, autorităţile estimând că elicopterul va permite reducerea timpului de intervenţie la un accident de la 60 - 90 de minute cât este în prezent, la 20 - 30 de minute. AGERPRES /(AS, A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Punctul de operare aeriană SMURD de la Arad a devenit operaţional Arad, 26 nov /Agerpres/- Un punct de operare aeriană SMURD, care va deservi şase judeţe din vestul ţării, a fost inaugurat sâmbătă pe Aeroportul din Arad.
Arad: Traian Igaş şi Raed Arafat au discutat despre deschiderea Centrului SMURD de la Arad Arad, 29 oct /Agerpres/- Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş şi, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-au aflat sâmbătă, într-o vizită oficială la Arad, pentru a discuta cu factorii responsabili despre apropiata deschidere a Centrului Regional SMURD de...
Două autospeciale BMW X3 pentru intervenţia rapidă a medicului de urgenţă, la SMURD Bucureşti-Ilfov şi Târgu Mureş Două autospeciale BMW X3, dotate cu aparatura necesară intervenţiei la urgenţe, au fost donate SMURD Bucureşti-Ilfov şi Târgu Mureş.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Dr. Arafat: Elicopterul din dotarea SMURD e al doilea din cele şase pentru asistenţa de urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, marţi, că noul elicopter din dotarea SMURD este al doilea din cele şase achiziţionat prin acordul-cadru semnat de Ministerul Sănătăţii pe patru ani pentru asistenţa de urgenţă.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.